Exclusief voor abonnees

Met deze 3 ingrepen is het circulatieplan helemaal rond: nog meer ‘knips’ op komst aan de Vaartkom, aan het Sint-Jacobsplein en in de Ravenstraat.

Het circulatieplan heeft vier jaar na de invoering meer fietsers en minder autoverkeer opgeleverd in het centrum van Leuven.
Vertommen Het circulatieplan heeft vier jaar na de invoering meer fietsers en minder autoverkeer opgeleverd in het centrum van Leuven.
Het circulatieplan in Leuven laat sinds 2016 stof opwaaien maar vier jaar na de invoering is de spreekwoordelijke cirkel bijna rond. Het stadsbestuur gaat nog drie ingrepen doorvoeren en wil daarmee de ‘modal shift’ van minder autoverkeer naar meer fietsverkeer en openbaar vervoer nog een laatste duwtje in de rug geven. Ontdek hier wat het stadsbestuur nog in petto heeft voor de nabije toekomst.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marie Vandam

  Binnenkort is Leuven helemaal dood arme zelfstandige het huidige bestuur is uw ondergang

 • JOSEPH SWAENEN

  Proficiat heren bureaucraten, u hebt zonet het doodvonnis voor de stad Leuven afgewerkt en ondertekend en dit enkel om geen gezichtsverlies te moeten lijden, altans voorlopig niet. Succes met jullie gepruts !!!

 • freddy cardoen

  Laat Dessers nog maar veel knippen . Ondertussen hebben al veel mensen Leuven laten links liggen en er zullen er nog volgen . Door mensen zoveel laten om te rijden dat is goed voor het milieu zeker .

 • Eddy Borremans

  Stond om de 17u weer drie kwartier in de file in de Tiensestraat. Moet je toch eens zeggen hoe goed dat dit voor het milieu is. En met welke periode is de telling vergeleken? Mei is in het algemeen zonniger en warmer dan de wintermaanden. Dan heb je al gauw verschillen in tellingen...