Exclusief voor abonnees

Met de politie tussen relschoppers en messentrekkers op Leuvense Oude Markt

Afgelopen donderdagnacht rond 2 uur hangt een opgeschoten kerel de held uit bij een identiteitscontrole. Wanneer hij de agenten begint te treiteren en één van hen een duw geeft, mag hij een nachtje de cel in.
Photo News Afgelopen donderdagnacht rond 2 uur hangt een opgeschoten kerel de held uit bij een identiteitscontrole. Wanneer hij de agenten begint te treiteren en één van hen een duw geeft, mag hij een nachtje de cel in.
Schermutselingen, messendragers, extreme dronkenschap, fysieke en verbale belaging van politie-agenten en bijwijlen zelfs iemand die op een brancard de Oude Markt ruilt voor het ziekenhuis: een bloemlezing uit het dagboek van de Leuvense flikken de jongste weken. Onze grootste studentenstad beleeft een broeierige tijd en dan moet het nieuwe schooljaar nog beginnen. Is 't nog plezant aan de langste toog van 't land? "Zolang de para's maar niet op kroegentocht komen."

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • denis vermesen

  hoog tijd dat men de politie terug opsplitst en er terug rijkswachters zijn,zal dan rap gedaan zijn met die miserie,als je nu ziet wat er allemaal aangenomen wordt bij de politie....ja man dan moet je van niets meer verschieten

 • Hedwig Jacobs

  Volgens de burgemeester is er niets aan de hand, en hij heeft nog gelijk ook, de Leuvenaars hebben massaal gestemd voor datgene wat ze nu krijgen, waarom dat dagbladen dit nog aanhalen is mij een raadsel, laat de Leuvenaars rustig leven in hun nieuwe stad, en al die bla bla van para's en studenten, is geleden toen Leuven nog een Vlaamse stad was, nu verstaat de ene de andere niet meer, er worden daar meer den 200 talen gesproken.

 • Veerle Deblieck

  @Raoul Hoylaerts: dat is me ook al heel erg opgevallen dat men zich in Leuven enkel focust op Koning Fietser en het groen. Ondertussen gaat de stad erop achteruit qua handel, veiligheid...

 • danny buyse

  @Raoul, de burgemeester heeft groot gelijk! In Gent is dat ook zo. Welke rest? @Patrick, ze proberen de para's in een slecht daglicht te plaatsen of hebben ergens eens een straf verhaal gehoord over para's.

 • lodewijk maesen

  links wilt een soft beleid en de flikken zijn watjes geworden met straffe verhalen op de barbecue bij de familie maar op straat nooit iets gezien...