Meer dan 3.000 bezoekers voor Amateurama

De 7e editie van Amateurama kreeg meer dan 3.000 bezoekers op de been. Drie dagen lang stond Leuven in het teken van amateurkunsten. Schepen van Cultuur Denise Vandevoort (sp.a) is tevreden met de opkomst. “De energie zit helemaal juist”, klinkt het.
Terpander gaf een gesmaakt concert tijdens Amateurama.
RV Terpander gaf een gesmaakt concert tijdens Amateurama.

Afgelopen weekend vond de 7e editie plaats van amateurkunstenfestival Amateurama. Drie dagen lang gaven de verenigingen het beste van zichzelf op de Leuvense podia. Op het programma theater, fotografie, dans en vooral heel veel muziek. Hoewel nog niet alle bezoekersaantallen van de voorstellingen zijn geteld, klokt het festival nu al af op 3.000 toeschouwers. Schepen van Cultuur Denise Vandevoort (sp.a) is heel tevreden met die opkomst.

Amateurama zet al enkele jaren in op kruisbestuiving

Schepen van Cultuur Denise Vandevoort (sp.a)

“Amateurama zet al enkele jaren in op kruisbestuiving”, zegt schepen Denise Vandevoort. “Twintig verenigingen die verschillende disciplines beoefenen, vinden elkaar in bijzondere samenwerkingen. Dit jaar was er bijvoorbeeld het beklijvende concert van Terpander in de tuin van de Abdij van Vlierbeek. Zij werkten samen met Natuurpunt Leuven voor een totaalbeleving op het kruispunt tussen natuur en cultuur. Ook Koninklijke Harmonie Volharing Kessel-Lo tekende voor een bijzonder project met jazzcombo Les Fournisseurs de Bonheur. Jong Dameskoor Arion tekende dan weer voor een kippenvelmoment in de Predikherenkerk. Tussen de beeldhouwkunst van vzw Prosperos bezongen zij de schoonheid van bergen en rivieren. We merken dat de energie op Amateurama helemaal juist zit. Vele honderden vrijwilligers zetten samen hun schouders onder hun project en vinden elkaar in de creatie van kunst die verbindt en verwondert.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.