Meer dan 20.000 bezoekers voor Open Monumentendag

Open Monumentendag bereikte in Leuven het voorbije weekend de kaap van 20.000 bezoekers. Topmonument van dienst was de ijskelder van Arenberg in Heverlee.
Abdij van Park in Heverlee was zoals verwacht één van de meest bezochte monumenten.
vertommen Abdij van Park in Heverlee was zoals verwacht één van de meest bezochte monumenten.

De Leuvense Open Monumentendag was dit jaar een echte voltreffer. Liefst 20.363 bezoekers genoten van de zestien opengestelde monumenten, fietstochten en wandelingen. “De topper was de ijskelder van Arenberg waar 2.000 bezoekers kwamen kijken of er na negen maanden nog ijs in de kelder aanwezig was”, zegt schepen van Onroerend Erfgoed Carl Devlies (CD&V). “Ook de werf van de Sint-Jacobskerk was met 1.856 bezoekers een schot in de roos. Dit toont aan dat deze kerk -ook al is ze al meer dan 50 jaar gesloten- nog steeds tot de verbeelding spreekt. Ook in de Abdij van Park genoten heel wat bezoekers van de opengestelde monumenten. PARCUM, het domein zelf en uiteraard het nieuwe abdijbier vielen in de smaak. Het thema duurzaamheid en klimaat sloeg duidelijk goed aan. Deze Open Monumentendag wilde bezoekers tonen dat erfgoed en duurzaamheid wel degelijk hand in hand gaan en dat is uitzonderlijk goed gelukt. Met 5.000 bezoekers meer dan vorig jaar kunnen we van een topeditie spreken!”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.