Man hangt werkstraf boven het hoofd voor dronken slagen

Voor een twintiger uit Leuven is een werkstraf gevraagd voor opzettelijke slagen meer dan twee jaar geleden op de Oude Markt. 

J.P. (24) viel op 10 juni 2016 enkele mensen lastig op de Oude Markt. Een toevallige passant kreeg van uit het niets een vuistslag in het gezicht. Een andere persoon die P. probeerde te kalmeren moest dat ook bekopen met een rechtse. De politie sloot P. een nacht op in de cel voor openbare dronkenschap. Naar eigen zeggen had P. heel wat glazen whiskey en bier naar binnen gewerkt die avond. Hij zou zich ook niets meer van de feiten herinneren. Aan de rechter gaf hij aan veel minder uit te gaan en de drank te hebben afgezworen. Voor de procureur volstond een autonome probatiestraf of een werkstraf. Vonnis 30 november. 

De correctionele rechtbank in Leuven.
KAR De correctionele rechtbank in Leuven.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.