Exclusief voor abonnees

Louis Tobback (sp.a) één jaar na het afscheid van de sjerp: “Het zwarte gat is me bespaard gebleven”

Louis Tobback nam een jaar geleden afscheid van zijn taak als burgemeester maar het politieke vuur brandt nog steeds.
vertommen Louis Tobback nam een jaar geleden afscheid van zijn taak als burgemeester maar het politieke vuur brandt nog steeds.
Eén jaar geleden ruilde Louis Tobback (81) de burgemeesterssjerp van Leuven in voor een zitje in de provincieraad van Vlaams-Brabant. Met zijn gekende en gevreesde scherpzinnige gedrevenheid beet de man die Leuven 24 jaar lang in goede banen leidde zich vast in oppositie voeren voor zijn partij sp.a. Het laatste station in zijn lange politieke carrière maar van enige gelatenheid is duidelijk nog geen sprake. “Ik had moeite om te geloven wat ik zag in de provincieraad!”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rudy bryssinck

  Loonverlies (+) zal nog niet zo groot zijn zoals bij werkende die op rust gaan en dan de zorgen beginnen en in een zwart gat vallen

 • guido vermeyen

  Geen zwart gat.....ze komen dus nog altijd langs bij Tobback om raad, of gaat ie hele dagen vissen, kaarten, of per ongeluk in een zwart gat fietsen is een mogelijkheid....

 • Dominique Hermys

  Hij heeft van mij nooit 1 stem gekregen en zijn volgelingen ook niet.