LOKO lanceert campagne tegen seksueel overschrijdend gedrag

Met de slogan 'Can't touch this!' lanceert de Leuvense studentenkoepel LOKO een campagne rond seksueel overschrijdend gedrag. Met onder meer paspoppen in het straatbeeld, vraagstukken op sociale media en een interactief panelgesprek wil LOKO het nieuwe meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag bekend maken bij de studenten.

"Haast elke student heeft al wel eens een situatie meegemaakt als getuige of jammer genoeg als slachtoffer", zegt Margot Van den Broeck, diversiteitsmandataris bij LOKO. "Via deze campagne willen we studenten doen nadenken over instemming bij seksueel gedrag."


De campagne komt een paar maanden nadat de KU Leuven het Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag met bijhorend telefoonnummer 016/37.37.37 opstartte. "De oprichting van dit meldpunt leek ons een ideale gelegenheid om de studenten te sensibiliseren", aldus Van den Broeck. Om het nummer bekend te maken bij de studenten plaatste LOKO op verschillende plaatsen in Leuven ongeklede paspoppen met daarop het telefoonnummer van het meldpunt. "We hopen met de paspoppen en de 'Can't touch this'-stickers heel wat studenten te bereiken."


Vicerector studentenbeleid prof. Rik Gosselink: "De universitaire samenleving creëert een omgeving waarin openheid, samenwerking en respect centraal staan. Grensoverschrijdend gedrag ondermijnt een dergelijke samenleving en wordt met het meldpunt adequaat aangepakt." (BMK)