Lijnbussen maken brokken met lange file tot gevolg

Na de botsing ontstond er een lange file die tot in de Rijschoolstraat reikte.
Foto KAR Na de botsing ontstond er een lange file die tot in de Rijschoolstraat reikte.
Twee chauffeurs van De Lijn hebben gisterochtend omstreeks 11 uur flink wat verkeershinder veroorzaakt. Een 19-jarige lijnchauffeur raakte met zijn gelede bus bij een manoeuvre een paaltje in de Mathias Van den Gheynlaan, ter hoogte van Sint-Maartensdal. Toen hij zich probeerde los te rijden, kwam hij in aanrijding met een andere lijnbus.

De 46-jarige chauffeur uit Tienen dacht dat hij met zijn bus kon passeren maar raakte daarbij de eerste bus. De veertiger reed gewoon door na de feiten. De politie moest ter plaatse komen om het verkeer te regelen aangezien er ondertussen een file was ontstaan die bijna reikte tot aan het justititiepaleis. Het busverkeer wordt omgeleid door de vrijdagmarkt op de Bondgenotenlaan. Normaal vindt die plaats op het Ladeuzeplein en het Herbert Hooverplein, maar die worden momenteel heraangelegd.


De bussen volgen elke vrijdag van 's ochtends vroeg tot 15 uur een omleiding langs de L. Melsensstraat, de Minckelersstraat en de Rijschoolstraat. Hierdoor wordt onder meer het Rector De Somerplein niet bediend, al blijft het centrum bereikbaar dankzij enkele vervanghaltes, onder meer op de hoek van de Bondgenotenlaan en de Melsensstraat, en in de Rijschoolstraat. De bussen die van het centrum naar het station rijden, volgen dan weer een omleiding via de Rijschoolstraat, de Van Den Gheynlaan en de Van Monsstraat. In die rijrichting zijn er vervanghaltes in de Rijschoolstraat en in de wijk Sint-Maartensdal.


Alle werken zouden tegen het bouwverlof volgend jaar achter de rug moeten zijn. (KAR)