Lieverleuk brengt kribbe naar Vaartkom

ERTZBERG EN PARTENA BUNDELEN KRACHTEN VOOR KINDEROPVANG IN TWEEWATERS

Lieverleuk komt in het hart van stadswijk Tweewaters aan de Vaarkomt in de nieuwe gebouwen Ark en Twist.
Foto Vertommen Lieverleuk komt in het hart van stadswijk Tweewaters aan de Vaarkomt in de nieuwe gebouwen Ark en Twist.
Partena Kinderopvang opent volgend jaar in september een nieuw kinderdagverblijf in het centrum. De crèche zal opvang bieden voor 75 kinderen van 0 tot 3 jaar. "De nieuwe kribbe wordt naam Lieverleuk gedoopt", zegt Filip Standaert van Partena.

Lieverleuk komt in het hart van stadswijk Tweewaters aan de Vaarkomt in de nieuwe gebouwen Ark en Twist. "We brengen ons kinderdagverblijf van Kessel-Lo bewust over naar de nieuwe site in Leuven", zegt Filip Standaert, manager van Partena Kinderopvang. "De vlotte bereikbaarheid van de crèche is dé grote troef van onze opvang." Van het nieuwe kinderdagverblijf worden vier leefgroepen ondergebracht in de Ark en één in de naastgelegen ruimte van de sokkel van de Twist. De kribbe zal beschikken over een ruime en rustige privéspeeltuin. Het kinderdagverblijf zal elke werkdag open zijn van 7 tot 18 uur en de dagprijs wordt berekend op het inkomen van de ouders. "Werken in kleine verticale groepen volgens het ritme van het kind zorgt ervoor dat elk kind de beste zorg krijgt en zich thuis voelt in de opvang", aldus Standaert.

Bringme Box

'Lieverleuk' pakt ook uit met een primeur voor de ouders. Terwijl ze hun kinderen brengen of afhalen, kunnen ouders in het kinderdagverblijf meteen ook boodschappen meenemen die ze online besteld hebben. Partena beschikt immers over een Bringme Box waarvan zowel medewerkers als ouders kunnen genieten. "Dankzij die slimme box kunnen ouders heel eenvoudig hun bestellingen snel en discreet laten leveren. Doordat ze hun pakjes samen met hun kindjes oppikken, hoeven ze geen extra inspanningen te leveren of bijkomende kilometers af te leggen. Het koerierbedrijf dat de pakjes levert, vermijdt individuele ritten op het thuisadres en eventueel tweede of zelfs derde aanbiedingen van hetzelfde pakje. Voor zowel leverancier als klant betekent de Bringme Box tijdswinst."

Klimaatneutraal

"Door pakjes op een centraal punt te laten leveren en afhalen, reduceren de gebruikers ook de CO2-uitstoot. En als ouders een pakje willen terugsturen, hoeven ze daarvoor niet langer speciaal naar een postkantoor. Ze brengen hun retourzendingen eenvoudigweg mee naar de Bringme Box in de kribbe. Ook voor bestellingen en leveringen bij lokale handelaars kan de box eenvoudig worden ingeschakeld. Zo draagt de nieuwe kinderkribbe meteen haar steentje bij tot de doelstelling van een klimaatneutraal Leuven 2030", besluiten de initiatiefnemers.

Duurzame warmte

En er is nog goed nieuws voor stadswijk Tweewaters: de eerste faste van het stadsverwarmingsnet is inmiddels operationeel. "Daardoor kan ook de kribbe genieten van een aansluiting aan deze duurzame warmteopwekking", vult Benoît Broos van vastgoedkantoor Ertzberg nog aan. "Zowel ecologie als maatschappelijk relevante projecten zijn voor ons bedrijf belangrijk. Zo hebben we ook de Molens van Orshoven waar binnenkort jonge creatieve ondernemingen een plek kunnen vinden, een project voor een lokale school en nu dus ook de realisatie van een kinderkribbe in het hart van de wijk. We zijn heel blij om voor de kinderkribbe te kunnen samenwerken met een ervaren partner zoals Partena."