Liever Leuven: meer inspanningen voor deelgemeenten

“Elke deelgemeente een eigen schepen”

De onafhankelijke stadslijst Liever Leuven wil dat het nieuwe stadsbestuur meer aandacht besteed aan deelgemeenten Heverlee, Kessel-Lo, Wijgmaal en Wilsele. “De inwoners van de deelgemeenten verdienen een evenwaardige behandeling. Liever Leuven wil elke deelgemeente toewijzen aan een eigen schepen”, zegt lijsttrekker Laurent Goethals.
Laurent Goethals, lijsttrekker van stadslijst Liever Leuven.
Foto Vertommen Laurent Goethals, lijsttrekker van stadslijst Liever Leuven.

In Leuven is momenteel geen enkele schepen in het college specifiek verantwoordelijk voor de deelgemeenten. Dat moet veranderen volgens Tom Gay, inwoner van Wilsele en kandidaat op de stadslijst Liever Leuven. “Door de schepen naast andere taken ook bevoegd te maken voor een deelgemeente of een bepaald stadsdeel verplichten wij het stadsbestuur om dichter bij iedere burger in Groot-Leuven te staan. Als het van Liever Leuven afhangt, krijgen wij dus binnenkort een ‘Schepen van Cultuur en Benedenstad’ of een ‘Schepen van Sport en Wijgmaal’.”

Inwoners deelgemeenten niet meer behandelen als tweederangsburgers

Maggy Verbinnen, Liever Leuven

De onafhankelijke stadslijst neemt geen blad voor de mond en stelt dat de inwoners van de Leuvense deelgemeenten soms als tweederangsburgers worden behandeld. “Dat moet stoppen”, zegt kandidate Maggy Verbinnen uit Kessel-Lo. “Zij betalen tenslotte evenveel belastingen als de inwoners van het centrum. Laat ons beginnen met het restafval en de GFT ook in deelgemeenten wekelijks op te halen. Ook de deelgemeentehuizen moeten weer beperkt de deuren openen zodat iedereen voor administratieve zaken dicht bij huis terecht kan. En als onze stad een receptie of evenement organiseert, moet er een beurtrol komen zodat elk stadsdeel eens in de bloemetjes wordt gezet.” Lijsttrekker Lauren Goethals sluit zich volmondig aan bij zijn kandidaten. “We moeten durven en willen gaan voor een Liever Heverlee, Liever Kessel-Lo, Liever Wijgmaal en Liever Wilsele”, klinkt het.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.