Liefst Leuven niet blij met ideeën Straten Vol Leuven

De brief met voorstellen van Straten Vol Leuven om het circulatieplan aan te passen, valt niet in goede aarde bij handelaars organisatie Liefst Leuven. "Absoluut niet onze visie", zegt Erik Meulemans. Ook sp.a-schepen Dirk Robbeets vindt de voorstellen te verregaand terwijl Groen van mening is dat er wel een stapje verder gegaan mag worden na de evaluatie in mei.

Bij Liefst Leuven worden de aanbevelingen van Straten Vol Leuven niet op gejuich onthaald. Handelscoach Tine Vandeweerd blijft zo positief mogelijk kijken naar de reeds ingevoerde maatregelen. "We maken er het beste van, ook al is er wel degelijk een omzetverlies, zelfs bij handelszaken die al vele generaties in Leuven zijn gevestigd. Nu al opnieuw een reeks maatregelen doorvoeren, lijkt me geen goed idee."

Positieve dialoog

Ook Erik Meulemans van Mertens Schoenen in de Mechelsestraat ziet de ideeën van Straten Vol Leuven niet zitten. "Ook wij zijn in contact met het stadsbestuur om het plan bij te sturen. De richting van Straten Vol Leuven zien wij helemaal niet zitten. Liefst Leuven gaat resoluut voor positieve dialoog, ook al ervaren onze leveranciers veel moeilijkheden."

Te verregaand of nog stapje verder?

Ook in politieke hoek blijven er reacties komen op de brief van Straten Vol Leuven aan het schepencollege. "We luisteren naar iedereen in onze evaluatie van het circulatieplan. De voorstellen van Straten Vol Leuven lijken me toch te verregaand." Oppositiepartij Groen is positiever over de voorstellen. "Het is een goede zaak dat een grote groep burgers zich hebben verenigd in Straten Vol Leuven. Op die manier blijven ze het stadsbestuur uitdagen om nieuwe stappen te nemen inzake mobiliteit. Het circulatieplan is goed maar mag inderdaad een stapje verder gaan. Met de loskoppeling van de Bruulparking en de maatregelen in de benedenstad is Groen het alvast eens. Wellicht zal dan duidelijk worden dat die Bruulparking niet nodig is. De stad heeft te weinig gedaan om alternatieven zoals randparkings en pendelbusjes te realiseren. Vreemd genoeg kan het allemaal wel als het shoppingdagen zijn want dan maken ze er zelf reclame over." (BMK)