Levenloos lichaam van Eduard Timmermans (77) gevonden in Heverlee: “Onze grote zoektocht is voorbij, rust in vrede pa”

Eduard Timmermans werd gevonden achter de gebouwen van de KU Leuven.
Vertommen Eduard Timmermans werd gevonden achter de gebouwen van de KU Leuven.
In de Willem De Croylaan in Heverlee werd zaterdag het levenloze lichaam van Eduard Timmermans (77) aangetroffen. Hij verdween eind vorige maand uit het rusthuis in Oud-Heverlee. De doodsoorzaak is voorlopig nog niet bekend.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het lichaam van Eduard werd rond 12.30 uur aangetroffen in het bos achter de gebouwen van de KU Leuven. Die locatie ligt maar twee kilometer verwijderd van het rusthuis waar de man op 27 juli rond 14 uur vertrok. 

Maarten Timmermans, de zoon van Eduard, bevestigde ondertussen op Facebook dat zijn vader gevonden werd. “Het is voorbij, onze grote zoektocht naar pa is geëindigd”, schrijft hij. “Vandaag, uitgerekend op de geboortedag van zijn moeder, hebben we zijn lichaam teruggevonden. Verschillende Vlaamse en Nederlandse reddingshonden, gesteund door PZ Leuven en de Federale Cel Vermiste Personen, hebben deze ochtend deelgenomen aan een grote zoekactie rond het Heilig Hart Instituut, Heverleebos en omgeving. Deze honden hebben vanmiddag onze pa gevonden. Drie weken geleden is hij gaan wandelen uit het rusthuis in Heverlee. Hij wilde daar vertrekken en terug keren naar ons ma. Hij is gevonden op een ontoegankelijke plaats, achter de gebouwen van de KUL in Heverlee. We willen iedereen die een steentje bijgedragen heeft aan de zoekacties de afgelopen weken bedanken. Geef ons de tijd om in familiekring de rust terug te vinden, onze zoektocht is voorbij. Rust in vrede, pa.”