Leven in tijden van corona: deze eendjes in provinciedomein geven het goede voorbeeld voor ‘social distancing’

Deze eendjes lappen de regels inzake 'social distancing' niet aan hun laars.
Vertommen Deze eendjes lappen de regels inzake 'social distancing' niet aan hun laars.
De Leuvense politie moest het voorbije weekend ingrijpen op de parkings aan Abdij van Park en Heverleebos maar in het provinciaal domein in Kessel-Lo was dat niet het geval. Heel wat mensen zakten af naar het grote park voor een stevige dosis frisse lucht maar van een overrompeling was zeker geen sprake. De Leuvense politie en het stadsbestuur benadrukken nogmaals dat de buitenlucht opzoeken in beperkt gezelschap volgens de ingevoerde regels geen enkel probleem is maar van samenscholingen kan absoluut geen sprake zijn in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze eendjes gaven alvast het goede voorbeeld en bleven keurig op voldoende afstand van elkaar.
Heel wat mensen gingen het voorbije weekend joggen in het provinciedomein in Kessel-Lo.
Vertommen Heel wat mensen gingen het voorbije weekend joggen in het provinciedomein in Kessel-Lo.
Genieten van de zon op de pier aan de vijver.
Vertommen Genieten van de zon op de pier aan de vijver.
Wandelen om het hoofd leeg te maken in tijden van coronacrisis.
Vertommen Wandelen om het hoofd leeg te maken in tijden van coronacrisis.
Het verbod om de speeltuinen te betreden in het provinciedomein werd het voorbije weekend goed opgevolgd door de gezinnen. Voor de kinderen was het wel een beetje verwarrend dat wandelen is toegestaan maar spelen dan weer niet.
Vertommen Het verbod om de speeltuinen te betreden in het provinciedomein werd het voorbije weekend goed opgevolgd door de gezinnen. Voor de kinderen was het wel een beetje verwarrend dat wandelen is toegestaan maar spelen dan weer niet.
Water brengt altijd rust en dat leken de wandelaars in het provinciedomein goed te beseffen.
Vertommen Water brengt altijd rust en dat leken de wandelaars in het provinciedomein goed te beseffen.
Ook politicus Lorin Parys (N-VA) koos voor een deugddoende wandeling in het provinciedomein met de kinderen en echtgenoot Bart. Ook opgemerkt: de Lubbeekse politica Daniëlle Vanwesenbeeck (Open Vld). Zij kwam joggen om haar hoofd even leeg te maken.
Vertommen Ook politicus Lorin Parys (N-VA) koos voor een deugddoende wandeling in het provinciedomein met de kinderen en echtgenoot Bart. Ook opgemerkt: de Lubbeekse politica Daniëlle Vanwesenbeeck (Open Vld). Zij kwam joggen om haar hoofd even leeg te maken.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.