Leuvense Studenten ruilen de romantiek van Valentijn in voor de klimaatstrijd in Brussel

In navolging van de beweging Youth For Climate is er nu ook Students For Climate. De Leuvense studenten willen nu donderdag massaal afzakken naar Brussel om de zogenaamde ‘bosbrossers’ te ondersteunen in hun strijd voor een beter klimaatbeleid. “We verzamelen om 9 uur op het Martelarenplein in Leuven”, klinkt het strijdvaardig.
De scholieren krijgen op Valentijn massaal steun van de Leuvense studenten in hun klimaatstrijd.
Baert Marc De scholieren krijgen op Valentijn massaal steun van de Leuvense studenten in hun klimaatstrijd.

De voorbije weken werd er in Brussel massaal betoogd voor een beter klimaatbeleid. De beweging Youth For Climate wist week na week de aandacht te vestigen op de klimaatproblematiek met Anuna De Wever als symboolfiguur voor de strijd voor een beter klimaatbeleid van de regering. Met vele duizenden trokken ze elke donderdag door de Brusselse straten om te protesteren maar de studenten bleven tot op heden een beetje op de achtergrond. Vorige week waren er wel studenten uit Leuven aanwezig op de betoging in Brussel maar de examens weerhielden veel blokkers ervan om de ‘bosbrossers’ massaal te ondersteunen. Daar zal nu donderdag verandering in komen want in navolging van Youth For Climate wil het zopas opgerichte Students For Climate de jongeren nu volop steunen in hun strijd.

Apolitieke organisatie

“Studentenbeweging Students For Climate is een apolitieke organisatie die de ‘spijbelende’ jongeren wil steunen”, klinkt het strijdvaardig. “Als Leuvense afdeling van de organisatie willen we zoveel mogelijk studenten mobiliseren om mee op te komen voor beter klimaatbeleid. Afspraak op 14 februari om mee te gaan betogen in Brussel. We verzamelen om 9 uur op het Martelarenplein om vervolgens naar Brussel af te zakken met de trein. We hopen op een massa studenten uit Leuven om de klimaatstrijd mee te ondersteunen”, aldus de leden van Students For Climate.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.