Leuvense politie schrijft op een avond 214 processen-verbaal uit voor fietsovertredingen

Aan de Tiensestraat laten fietsers zich vaak betrappen terwijl ze in de verkeerde richting rijden.
Vertommen Aan de Tiensestraat laten fietsers zich vaak betrappen terwijl ze in de verkeerde richting rijden.

Bij de start van het academiejaar heeft de Leuvense politie donderdagavond 214 processen-verbaal uitgeschreven voor overtredingen die per fiets werden begaan. Zo’n 120 fietsers reden in de verkeerde rijrichting en 82 reden zonder fietslicht. Twaalf werden betrapt op de fiets met een smartphone in hun hand. Een fietser reed zelfs in het donker de Spoordijk op waar alleen gemotoriseerd verkeer is toegestaan. “Het is relatief veel, maar sommige fietsers kregen ook meerdere pv’s omdat ze zonder verlichting in de verkeerde richting reden”, verklaart politiewoordvoerder Nicolas Del Piero. “De fietsverlichting blijft een oud zeer. Het gaat vaak om studenten die niet hun allerbeste fiets van thuis hebben meegenomen. Het zijn relatief hoge cijfers, maar veel hangt natuurlijk ook af van op welke plek we staan. Tiensestraat is zo’n plek. Daar geldt al jaar en dag eenrichtingsverkeer voor fietsers, maar daar blijven we processen-verbaal uitschrijven.” 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robbe Ghysen

  Schandalig dat er een minimumboete van €50 gevraagd wordt wanneer men in eigen straat 20m naar huis rijdt maar dat blijkbaar niet mag omdat daar gewandeld moet worden... We kunnen beter allemaal onze fiets weggooien want het kost ons daar allen nog meer geld!!!

 • Eric Vanovermeire

  Erg goede actie ! Eindelijk...

 • Gerrit Mangé

  Verbaasd me niks, alléén zijn het meestal autobestuurders die gecontroleerd worden terwijl fietsers en bromfietsers véél meer overtredingen maken tegen het verkeersreglement, maar als zwakke weggebruiker is dat toegelaten zeker.

 • chris delanghe

  Indrukwekkende prestatie van onze ordediensten... Ordehandhaving dus. Zijn er echt geen dringender en belangrijker zaken dan altijd maar boetes uitschrijven...? Niet meer normaal.

 • DIRK RASSCHAERT

  Maken dat je materiaal in orde is heb ik van jongsaf geleerd, ook mijn fiets zelf herstellen. De wet volgen ook. Tegenwoordig moet ik zelfs oppassen om op mijn eigen stoep niet overreden te worden door volwassenen, links rijden is voor veel ook ok enz. Het is tijd dat deze ook eens gecontroleerd worden! En nu komt er nog de snelheid bij!