Leuvense Kerstmarkt: feesteditie in stijl

De kraampjes, de glijbaan in ijs en het reuzenrad zorgen voor idyllische beeldjes.
Vertommen De kraampjes, de glijbaan in ijs en het reuzenrad zorgen voor idyllische beeldjes.
De 30ste editie van de Leuvense Kerstmarkt is gisteren feestelijk van start gegaan in het Sint-Donatuspark, beter bekend als het stadspark van Leuven. Door werkzaamheden aan het Herbert Hooverplein moest de organisatie wel uitwijken naar het Sint-Donatuspark, maar de verhuizing doet niets af aan de sfeer. Integendeel.

Het stadspark is gehuld in sfeervol licht en zal tot en met 20 december een bron van winterplezier zijn voor de bezoekers. Met heel wat optredens en de traditionele kerststanden zal de Leuvense Kerstmarkt ook dit jaar uitgroeien tot het meest bezochte evenement van het jaar. "We zijn er klaar voor", zegt organisator Dirk Pinte. "Het was nieuw voor ons om de Leuvense Kerstmarkt te organiseren in een park maar alle maatregelen voor het comfort van de bezoekers zijn voorzien. Ook 'Ladeuze On Ice' zal de bezoekers veel plezier bezorgen de komende weken met een ijspiste, een glijbaan in ijs en het indrukwekkende reuzenrad. Het uitzicht is fenomenaal, al zeg ik het zelf."

Elsa en Anna van Frozen brengen de magie tot op de ijspiste.
Vertommen Elsa en Anna van Frozen brengen de magie tot op de ijspiste.

Jeroen Meus present

Jeroen Meus tekende gisteren al present en heeft enkele leuke culinaire verrassingen in petto voor de bezoekers. Peter van dienst Stan Van Samang kon er bij de opening helaas niet bij zijn maar laat weten dat hij zeker nog enkele keren zal passeren om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel Transplantoux.


Ook belangrijk: Parking Ladeuze is opnieuw bereikbaar via de Blijde Inkomststraat. Dat was een tijdje niet het geval door werkzaamheden aan het Herbert Hooverplein.


Meer info: www.leuvensekerstmarkt.com (BMK)