Leuvense jongeren bezetten het stadhuis

Een veertigtal jongeren van KRAS-scholierenparlement hebben zopas de Gotische Zaal van het historisch stadhuis bezet om lokale politici het vuur aan de schenen te leggen. Het thema op de tafel? Macht!
Jongeren gaan in het historisch stadhuis in debat met politici over het thema macht.
Vertommen Jongeren gaan in het historisch stadhuis in debat met politici over het thema macht.

Sinds september komen jongeren uit Heilig Hart Heverlee, Sint-Pieterscollege, Paridaens Instituut en KA2 Ring op geregelde tijdstippen samen om te debatteren over machtsverhoudingen. Dat doen ze in het kader van KRAS, een project van jeugddienst Globelink in samenwerking met MIJNLEUVEN, het jongerenlabel van de stad. 

Parlementaire vragen

“Door inleving en debat via rollenspelen kregen de jongeren inzicht in de verschillende machtsverhoudingen wereldwijd”, zegt schepen van Jeugd Dirk Vansina (CD&V). “Geopolitiek, internationale verhoudingen, machtsverdelingen, de vierde macht, de stem van de burger… Het kwam allemaal aan bod. Na al die debatten zijn de jongeren nu klaar om hun eigen mening te delen met de lokale politici. Ze stelden ook vijf ‘parlementaire’ vragen. Enkele weken na deze lokale slotzitting zullen de KRAS-jongeren vanuit heel Vlaanderen naar Brussel trekken om ook daar politici te adviseren over hoe ze het thema macht op de politieke agenda willen zien staan.”

VertommenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.