Leuvense handelaars vanaf vandaag ook actief op online winkelplatform Beedrop

Lancering Beedrop Leuven bij Prik & Tik op de Aarschotsesteenweg.
Vertommen Lancering Beedrop Leuven bij Prik & Tik op de Aarschotsesteenweg.
Een groep lokale handelaars uit onze regio kondigden vandaag hun aanwezigheid aan op het online winkelplatform Beedrop. Via Beedrop kunnen klanten verse voedingswaren bestellen bij lokale handelaars en die gratis aan huis laten leveren. 

Het zijn fenomenen van de laatste jaren: boodschappen online bestellen en afhalen in de winkel, of een abonnement nemen op de levering van volledige maaltijden. Ook lokale handelaars slaan de handen in elkaar. Beedrop biedt thuislevering helemaal gratis aan en de lokale handelaar hoeft geen energie meer te steken in een eigen webshop. Ook de klanten hebben hierdoor ruime keuzemogelijkheden. “Een vijftal handelaars uit de regio fungeren als verzamelpunt. Daar halen wij de bestellingen op en leveren ze vervolgens gratis aan huis bij de klant. Wij zorgen ervoor dat lokale handelaars dezelfde wapens krijgen in de e-commerce als de grote supermarkten”, zegt Koen Vlayen, verantwoordelijke voor Beedrop Vlaams-Brabant.

Het zorgt voor bekendheid. Wij verliezen natuurlijk een percentage op de winst, maar op die manier zorgen we er wel voor dat klanten buiten onze regio ons ook leren kennen en gaan we mee in het online verhaal. Er zijn ook geen risico’s aan verbonden, als er iets misloopt met de levering lost Beedrop het op

Michiel Kempeneers

“Er zijn 90 regio’s in heel Vlaams-Brabant die mee op de kar zijn gesprongen. In totaal spreken we dan van over 932 handelaars. In Leuven zitten we voorlopig aan 25 handelaars, maar daar komen er de volgende weken nog bij”, aldus Koen Vlayen. 

Logistiek heel ander verhaal dan bijvoorbeeld Tienen

Hoewel Beedrop al vier jaar actief is, kondigden Leuvense handelaars pas vandaag hun samenwerking aan. “Leuven is logistiek een ander verhaal dan Tienen bijvoorbeeld. Dat vraagt meer voorbereiding, want in een centrumstad is men terughoudender”, aldus Koen Vlayen. Schepen van Handel Els Van Hoof reageert: “Het is heel goed dat dit op lokaal niveau wordt georganiseerd en fysieke winkels, die misschien anders niet de nodige middelen hebben, betrokken worden. Ook het aantal verplaatsingen vermindert.”

Bakkerij Kempeneers is één van de Leuvense handelaars die je kan vinden op Beedrop: “Het zorgt voor bekendheid. Wij verliezen natuurlijk een percentage op de winst, maar op die manier zorgen we er wel voor dat klanten buiten onze regio ons ook leren kennen en gaan we mee in het online verhaal. Er zijn ook geen risico’s aan verbonden, als er iets misloopt met de levering lost Beedrop het op”, aldus Michiel Kempeneers.

Geen minimumbedrag

Opvallend: er is geen minimumbedrag voor een bestelling, dus zelfs één appel wordt thuis geleverd: “We zitten nog in een testfase, maar wie onder de 25 euro in zijn winkelmand heeft, zal in de toekomst wel 4,95 euro leverkost betalen. Die leverkost komt nadien wel terug op je account en geldt als waarborg. In Leuven is die regeling momenteel nog niet”, reageert Koen Vlayen.

Voor regio Leuven zullen er twee leverdagen voorzien worden, op dinsdag tussen 17 en 22 uur en op zaterdag tussen 10 en 13 uur. De deelnemende lokale Leuvense handelaars zijn te vinden op www.beedrop.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.