Leuvens zorgpersoneel krijgt officieel voorrangsbewijs: “Geldig in supermarkten en apotheken”

Het speciale winkelpasje wordt de komende dagen verdeeld in de zorgsector.
Stad Leuven Het speciale winkelpasje wordt de komende dagen verdeeld in de zorgsector.
In Leuven krijgen zorgverleners vanaf nu voorrang in supermarkten, voedingswinkels en apotheken. Het stadsbestuur levert een speciaal ‘winkelpasje’ af aan zorgverleners en komt daarmee tegemoet aan mensen die na een shift in het ziekenhuis of na een drukke dag van consultaties geconfronteerd werden met lege winkelrekken.

Zorgverleners werken lange en onregelmatige uren tijdens deze coronacrisis. Daarom voert Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) voorrangsbewijzen in waarmee het zorgpersoneel voorrang krijgt in alle Leuvense supermarkten, voedingswinkels en apotheken. De speciale winkelpasjes worden vandaag en de komende dagen verdeeld. 

“Supermarkten en andere voedingswinkels moeten wegens de coronacrisis een strikt beleid voeren over het aantal mensen dat gelijktijdig de winkel mag betreden. Dat moet ervoor zorgen dat mensen voldoende afstand kunnen houden tijdens het winkelen. Daardoor ontstaan er wachtrijen aan de winkel. Ons zorgpersoneel klopt lange uren en moet snel in en uit de winkel kunnen om het nodige aan te kopen. We hebben ervoor gekozen om een uniform pasje te maken. Zo is het duidelijk voor het winkelpersoneel en andere wachtende klanten.

Ons zorgpersoneel klopt lange uren en moet snel in en uit de winkel kunnen om het nodige aan te kopen

Burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a)
De stad Leuven toont zich als een pionier in de aanpak van de coronacrisis.
Vertommen De stad Leuven toont zich als een pionier in de aanpak van de coronacrisis.

Bijzondere aanpak

De stad verdeelt de pasjes nu aan huisartsen en apothekers. Andere zorgverleners zoals medewerkers van ziekenhuizen, thuiszorg en woonzorgcentra zullen het voorrangsbewijs via hun werkgever krijgen. 

Ook andere steden en gemeenten tonen interesse in de Leuvense aanpak. “Dat bewijst dat zorgverleners over het hele land de noodzaak voelen om op korte tijd hun boodschappen te kunnen doen. We moeten in deze moeilijke periode alles doen wat we kunnen om de zorgsector te ondersteunen”, besluit burgemeester Ridouani.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Michel Vanhoolandt

    Michel Vanhoolandt Geef deze helden een fast-line en bij het buitengaan een boeket rozen met een kaartje aan bedankt.

  • Myriam Fannes

    Proficiat voor dit mooi initiatief

  • Fred Deweerdt

    Zeer goed initiatief