Leuvenaar Joeri Vandeput (30) opent nieuw gaming café met bordspelen

Joeri Vandeput van Gaming Café The Hub.
Vertommen Joeri Vandeput van Gaming Café The Hub.
In de Burgemeesterstraat in Leuven opende zaterdag ‘The hub game lounge’, een nieuw gaming café. Het concept werd bedacht door Leuvenaar Joeri Vandeput (30), die zelf fervent gamer is. Wie een drankje wil combineren met een bordspel of videogame is hier dus aan het juiste adres.

“Het concept zat eigenlijk al lang in mijn hoofd, maar ik had de indruk dat het juiste moment nog niet was aangebroken. Vroeger was gamen nog niet zo’n hype als nu, maar ‘Fortnite’ heeft dat omhoog getrokken. In Brussel en Gent zijn er al dergelijke zaken, maar in Leuven is dat nog niet. Toch niet in combinatie met bordspelen”, zegt zaakvoerder Joeri Vandeput. Hij zal het café voorlopig alleen open houden. “Hiervoor werkte ik op de luchthaven van Zaventem, maar nu wordt het café mijn fulltime job”, aldus Joeri Vandeput.

Of je nu alleen binnen wandelt of met een groep vrienden, er is voor ieder wat wils. “Als iemand alleen komt voor een bordspel, dan schuif ik gewoon iemand anders bij aan tafel. Ik ga ook ‘game avonden’ en wedstrijden organiseren. Als ik bijvoorbeeld een nieuw bordspel heb, maak ik een evenement aan op Facebook en dan ontstaat er een nieuwe groep die het spel komt testen”, aldus de jonge zaakvoerder. De bordspelen zijn gratis, indien je een drankje consumeert. Een videogame op de computer kost 3 euro per uur, tenzij er een promotieactie loopt.

De opening was alvast een groot succes. “Er zijn er 80-tal personen langs geweest. Heel mijn frigo was leeg, want zoveel volk had ik niet verwacht. Voorlopig is de ‘The hub game lounge’ een pop-up, maar dat gaat dus snel veranderen naar een vaste zaak”, aldus Joeri Vandeput.

Aanstaande zaterdag om 19 uur organiseert ‘The hub game lounge’ een eerste toernooi, Mortal Kombat 11 op PS4. Hiervoor zoekt zaakvoerder Joeri nog acht deelnemers om het uit te vechten. Inschrijven kan nog via de Facebookpagina of ter plaatse.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.