Leuvenaar (23) brengt eigen limonademerk op de markt en wint prijs ‘duurzame starter 2019'

Sander Vloeberghs met zijn eigen limonademerk ‘PURE’.
Vertommen Sander Vloeberghs met zijn eigen limonademerk ‘PURE’.
Sander Vloeberghs (23) bracht begin dit jaar zijn eigen limonademerk ‘PURE’ op de markt. Voor dit initiatief ontvangt hij nu van stad Leuven de prijs voor ‘Duurzame starter 2019'.

“Hiervoor werkte ik in ‘Het land aan de overkant’, een gastronomisch restaurant in Leuven. Daar heb ik gemerkt dat er nood is aan nieuwe, hippe en alcoholvrije dranken. Zeker voor zwangere vrouwen, mensen die geen alcohol drinken door hun geloof of puur omdat ze bob zijn. Op restaurant krijg je naar mijn gevoel nooit een waardig alternatief. Zo ben ik op het idee gekomen om limonadesiropen te ontwikkelen”, zegt Sander Vloeberghs. ‘PURE’ is sinds begin dit jaar op de markt voor uitsluitend horecazaken, maar recent ook voor particulieren via een webshop. 

Siroop

De limonade is ambachtelijk, Belgisch en vol natuurlijke ingrediënten. “Mijn limonades zijn volledig natuurlijk, dat is het grote verschil met andere limonades die nu op de markt zijn. We starten van het fruit zelf en niet van aroma’s of smaakstoffen. In de eerste plaats onder de vorm van siropen, zodat iedereen eigenlijk zijn eigen ding kan maken. De siroop kan je aanlengen met plat- of bruiswater en dan heb je een standaard limonade of je kan er een cocktail of mocktail van maken”, aldus de jonge ondernemer. 

Sander ontving de prijs voor ‘duurzame starter 2019' uit handen van de stad Leuven, die met hun project LE(J)ON, oftewel Leuvense Jonge Ondernemers, jongeren wegwijs wil maken in het jong ondernemerschap. “Ik mocht de prijs van ‘duurzame starter 2019' in handen nemen, waar ik heel erg trots op ben. Mijn doel is om ‘PURE’ nog verder te verspreiden over heel Vlaanderen”, aldus de jonge ondernemer. Sander wordt nu verder ondersteund door het netwerk van ‘Mijn Leuven’, de jeugddienst van Stad Leuven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.