Leuven wil van lokaal geteelde voeding het nieuwe normaal maken…

De adviezen van VLAR zijn niet bindend maar de stad Leuven en de raad zitten wel op dezelfde golflengte.
Tim Buelens De adviezen van VLAR zijn niet bindend maar de stad Leuven en de raad zitten wel op dezelfde golflengte.
De voedsel- en landbouwadviesraad, kortweg VLAR, gaat officieel van start in Leuven. “De adviesraad zal het stadsbestuur adviseren over voedsel en landbouw en ondersteunen bij de uitrol van de voedselstrategie”, zegt schepen David Dessers (Groen).

De VLAR zal het stadsbestuur adviseren over de strategische beleidsvisie rond voedsel en landbouw. Of ook: de raad zal een klankbord zijn en het stadsbestuur ondersteunen bij de voedselstrategie voor Leuven. Bedoeling is om het aandeel lokaal geteelde en seizoensgebonden voedingsproducten sterk te laten toenemen. “Met de Leuvense voedselstrategie willen we de komende jaren de voeding die in Leuven geproduceerd en geconsumeerd wordt, verduurzamen en dit samen met verschillende Leuvense organisaties. De oprichting van de VLAR zal het landbouw- en voedselbeleid van de stad versterken. De adviezen van de VLAR zullen ons zeker helpen om de Leuvense voedselstrategie in de praktijk te brengen en om van lokale duurzame voeding het nieuwe normaal te maken”, zegt schepen David Dessers (Groen).

Tessa Avermaete van VLAR en schepen David Dessers (Groen) willen de Leuvenaars warm maken voor lokaal en duurzaam geteelde voedingsproducten.
Stad Leuven Tessa Avermaete van VLAR en schepen David Dessers (Groen) willen de Leuvenaars warm maken voor lokaal en duurzaam geteelde voedingsproducten.

Gezonde voeding

Voorzitter van de VLAR is Tessa Avermaete, bio-ingenieur en onderzoeker aan de KU Leuven. “Een voedselstrategie voor Leuven uitrollen, biedt heel wat kansen voor boer en Leuvenaar. Dat is investeren in gezond, lekker en future-proof voedsel in en rond onze stad. De VLAR garandeert dat we alle Leuvenaars meenemen in dit verhaal”, aldus voorzitter Tessa Avermaete.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.