Leuven wil 55-plussers in beweging krijgen in 2019

Met het nieuwe jaar in zicht hoopt de stad Leuven om de senioren meer in beweging te krijgen in 2019. Tofsport Leuven lanceert in januari al meteen een nieuwe lessenreeks voor 55-plussers in Leuven.
Erik Vanderheiden (CD&V) lanceerde de voorbije jaren heel wat sportieve initiatieven. Hier stelt hij de IPitup-beweegbank in het Sluispark voor.
Vertommen Erik Vanderheiden (CD&V) lanceerde de voorbije jaren heel wat sportieve initiatieven. Hier stelt hij de IPitup-beweegbank in het Sluispark voor.

Niet alle 55-plussers bewegen voldoende en dat kan op latere leeftijd gevolgen hebben voor de algemene gezondheid. Dat blijkt uit verschillende onderzoeken. De stad Leuven wil haar 55-plussers daarom meer aan het bewegen krijgen en lanceert in januari een nieuwe initiatief om dat doel te bereiken. 

Spierkracht

“Vanaf januari 2019 organiseert Tofsport Leuven een nieuwe lessenreeks voor Leuvense 55-plussers onder de noemer ‘spierkracht voor senioren’. Het gaat om een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde lessenreeks. Meer concreet kunnen de 55-plussers een laagdrempelig krachttrainingsprogramma volgen dat een noodzakelijke aanvulling is naast het verbeteren van de algemene conditie door te wandelen of te fietsen. Het programma wordt individueel aangepast aan ieders niveau en om de vier weken volgt er een evaluatie”, legt afscheidnemend schepen van Sport Erik Vanderheiden (CD&V) uit.

De lessenreeks duurt 12 weken en vindt iedere maandag plaats van 10 tot 11 uur in Sportcomplex Kessel-Lo. De eerste les staat gepland op maandag 7 januari, de laatste les op 1 april 2019. De lessen worden professioneel begeleid door Francine De Coninck, licentiaat LO en Kiné. De kostprijs bedraagt €30, inclusief verzekering voor lichamelijke ongevallen en een bundel met uitgewerkte oefeningen die je thuis kan doen. Meer info: tofsport@leuven.be en www.leuven.be/spierkracht-senioren
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ann velghe

    55 plussers senioren ????? volgens de wetgeving moeten we werken tot 67 of 45 dienstjaren hebben. hoe kunnen we dan op een maandagmorgend van 11 tot 12 gaan sporten? landingsbanen (4/5 of 1/2 tijds) kunnen vanaf nu ook pas op 60 jaar. ann