Leuven sorteerstad? “Gemiddeld scoort Leuvenaar 25 procent beter dan rest van Vlaanderen”

vertommen
Cijfers voor 2019 zijn er nog niet, maar de Leuvenaars weten duidelijk wat sorteren is. Volgens schepen Thomas Van Oppens scoren de inwoners van de universiteitsstad bijzonder goed.

Leuven heeft de ambitie om zowel voor het klimaat als voor het milieu maatregelen te nemen en is volgens schepen van Afvalbeleid Thomas Van Oppens de juiste weg ingeslagen. Afval sorteren, is de Leuvenaar bijvoorbeeld allerminst vreemd. “Gemiddeld produceert de Leuvenaar 25 procent minder restafval dan de rest van Vlaanderen”, klinkt het. “We stimuleren die positieve evolutie door het juiste evenwicht te behouden tussen de prijs van restafval en sorteerbare fracties. Doordat GFT, PMD en roze zak veel goedkoper zijn, wordt de Leuvenaar sterk gestimuleerd om te sorteren. Daardoor wordt meer dan 70 procent van het Leuvense afval gerecycleerd. Er bestaan overigens geen plannen om dit jaar de prijs te verhogen voor vuilniszakken voor restafval.”

Stad Leuven1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eduard Vanderheyden

    Bekijk even rivier de Dijke vanop de brug Dijledreef. Tegenover het campingpark ligt een containerpark en sorteren hoeft daar niet in de rivier.