Leuven officieel 'toeristische stad'

De Vlaamse regering had al positief advies gegeven voor de erkenning van Leuven als toeristische stad en nu hebben de ministers Peeters en Borsus dat voorbeeld gevolgd.


Goed nieuws voor handelaarsorganisatie Liefst Leuven die bij de stad Leuven had aangedrongen om die erkenning aan te vragen. Met de titel 'toeristisch centrum' op zak mogen handelaars ook de deuren openen op zondag. "We mikken in eerste instantie op minstens twaalf zondagsopeningen per jaar en wel elke eerste zondag van de maand", zegt handelscoach Tine Vandeweerd.


Ook schepen van Middenstand Erik Vanderheiden (CD&V) is blij met de officiële erkenning. "Deze erkenning biedt ongetwijfeld extra kansen om Leuven nog meer op de kaart te zetten als gezellige shoppingstad. Een groot deel van de handelaars wou zo'n erkenning en die is nu een feit. Vanaf nu dus elke eerste zondag van de maand een koopzondag in Leuven." Komende zondag openen overigens heel wat handelaars al de deuren. Dat is geen gevolg van de erkenning als toeristisch centrum, maar uiteraard wel van Valentijn. "De stad wordt romantischer dan ooit", kondigt Liefst Leuven aan. (BMK)