Leuven kent sterke groei in aantal overnachtingen

Hotel Tafelrond op de Grote Markt in Leuven
Vertommen Hotel Tafelrond op de Grote Markt in Leuven
Uit cijfers van Toerisme Vlaanderen blijkt dat Leuven in 2018 een forse groei heeft gekend in het aantal overnachtingen. In totaal gaat het om een stijging van 17,5%. Maar liefst 307.600 toeristen overnachtten vorig jaar in onze stad. Ook het aantal aankomsten is gestegen met 13,5%.

Het verblijfstoerisme in Leuven zit al enkele jaren in de lift, maar nu is onze stad toch een van de sterkste stijgers van alle Vlaamse kunststeden. Zo'n 307.600 toeristen overnachtten vorig jaar in Leuven. Ook de gemiddelde verblijfsduur stijgt lichtjes. Vooral bij buurland Nederland blijft Leuven populair. Daarnaast kent de stad Leuven ook een duidelijke toename in Italiaanse, Duitse en Spaanse toeristen.

Opstartend Hotel The Fourth op de Grote Markt in Leuven volgt: “De stijging is er sowieso. Er zijn nu al 500 kamers meer geboekt dan vorig jaar. We merken steeds meer bezoeken, vooral van bedrijven uit binnen- en buitenland. Dit jaar mikken we in totaal toch op 2000 meer overnachtingen”, zegt sales executive Jordy Michiels van Hotel The Fourth.

Contact met bewoners

“Voor Leuven zijn dit erg goede cijfers. Vanuit Visit Leuven mikken we doelgericht op bezoekers die in Leuven willen verblijven en de stad met respect en interesse in de diepte willen bezoeken. Dat zijn toeristen met zin voor kwaliteit, interesse in cultuur, lekker eten en noem maar op”, zegt schepen van toerisme Denise Vandevoort. Visit Leuven wil focussen op het contact tussen bewoners en bezoekers. “Toeristen zijn meer en meer op zoek naar lokale belevingen en bewoners zijn natuurlijk de beste ambassadeurs voor de stad”, aldus Denise Vandevoort.

Met onder andere een campagne met Leuvenaars in de hoofdrol zet Visit Leuven de stad in de kijker bij mensen tussen 20 en 40 jaar uit de buurlanden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.