Leerlingen De Wijnpers bouwen wilgendorp

Leerlingen van De Wijnpers bouwen in het Provinciedomein een wilgendorp.
Foto Vertommen Leerlingen van De Wijnpers bouwen in het Provinciedomein een wilgendorp.
De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar 'Natuur- en groentechnische Wetenschappen' (TNG) van de provinciale school De Wijnpers uit Leuven bouwden gisteren in het Provinciedomein Kessel-Lo een wilgendorp.

De leerlingen van De Wijnpers maakten een wilgendorp, bestaande uit enkele kleine en een iets grotere hut van wilgenstokken. Deze stokken schieten wortel en blijven groeien.


"Ze leren hiermee diverse technieken, zoals kruis- en boogverbanden maken met levend materiaal. Als provinciale school willen wij onze leerlingen immers laten uitgroeien tot professionele vakmensen. Daarom is het onontbeerlijk dat ze tijdens hun opleiding de nodige ervaring kunnen opdoen.


Zo vergemakkelijken we voor onze leerlingen de overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt", zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor Onderwijs.


"Voor ons provinciedomein is dit wilgendorp een meerwaarde. Wilgenhutten zijn momenteel 'in'. Ze zijn natuurlijk en creatief en zeer gegeerd bij kinderen tot 6 jaar. Ze zullen dus ook een geschikte plek krijgen in ons domein", zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de Provinciedomeinen. (BMK)