Landbouwers bezetten het Ladeuzeplein

Leuven boert op het Ladeuzeplein.
De Prycker Leuven boert op het Ladeuzeplein.
Op en rond het Ladeuzeplein vond zaterdag de derde editie van Leuven Boert plaats. Leuven Boert is een toon- en verkoopmarkt voor alles wat met stadslandbouw en lokale productie te maken heeft. 

“De Leuvenaar kon er proeven van stadslandbouw , maar ook op de Biomarkt in de Diestsestraat. De korte-keten-landbouw uit de regio krijgt op het Ladeuzeplein een platform. Het is één van de initiatieven die we nemen om stadslandbouw te promoten, als één van de puzzelstukken om te komen tot een klimaatneutrale stad”, zegt schepen van landbouw en consumptie David Dessers (Groen). “Niet alleen past dit initiatief binnen de Leuvense ambitie om Leuven tegen 2050 klimaatneutraal te maken, maar het past ook bij onze doelstelling om de lokale economie te ondersteunen. Boeren die in of rond Leuven wonen, vinden zo dicht bij huis een afzetmarkt”, klinkt het bij schepen van handel Els Van Hoof (CD&V).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.