KVLV lanceert nieuwe naam met nachtelijke verrassing: “Vanaf nu zijn we Ferm”

De leden van KVLV zijn trots op de nieuwe naam.
Ferm De leden van KVLV zijn trots op de nieuwe naam.
Vrouwenvereniging KVLV verraste deze ochtend vroeg Vlaanderen met een nachtelijke actie. In Wezemaal ging de grootste vrouwenvereniging overal deurmatten leggen bij de mensen om de nieuwe naam Ferm te introduceren. “Ferm bundelt alle activiteiten van KVLV onder één naam”, zegt  gedeputeerde Monique Swinnen.

De grootste vrouwenvereniging KVLV kiest na bijna een halve eeuw voor een nieuwe merknaam: Ferm. Die naam geeft gestalte aan een nieuw krachtig netwerk van alle organisaties die actief waren onder de naam KVLV. De leden vierden de nieuwe naam vanmorgen vroeg met een bijzondere actie in Wezemaal en ook in enkele straten in vier andere regio’s. Meer concreet gingen de leden deurmatten met de nieuwe naam Ferm leggen voor de voordeuren om de mensen te verrassen.

Heel wat gezinnen vonden dit cadeautje voor de deur.
Ferm Heel wat gezinnen vonden dit cadeautje voor de deur.

200.000 gezinnen

“Het dorp ontwaakte met een mooie en heel aparte verrassing”, zegt Monique die mee op pad ging in Wezemaal. “Ferm bundelt de krachten van Landelijke Thuiszorg, Puuur Huishoudhulp, Landelijke Kinderopvang, Stekelbees en Oziki. De wortels van dit sterke netwerk liggen bij de Boerinnenbond van 1911 wat later uitgroeide tot vrouwenvereniging KVLV. Hieruit groeiden meerdere zelfstandige organisaties die intussen met een uiteenlopende waaier aan diensten en activiteiten 200.000 gezinnen bereiken. Met de actie van de deurmatten willen we de nieuwe naam introduceren maar vooral de boodschap geven aan vrouwen dat ze buiten moeten komen in het leven met al hun talenten. De krachtenbundeling en het nieuwe merk zijn het ferme antwoord op wat vrouwen vandaag echt willen: meer evenwicht, minder zorglast en meer vrije tijd.”
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Frankie Albert Goethals

    FERM ons voeten aan vegen. Lijkt wel dat je aan vrouwenorganisaties uw voeten mag vegen. En de boodschap is wel net wat ze niet willen: WELKOM thuis! Of vrouwen thuis aan het werk én niet buiten lopen. Minder evenwicht, meer zorglast thuis, minder vrije tijd buitenshuis. Hadden beter méér nagedacht!

  • Joan Lute

    Ik vraag me af of KVLV deze nieuwe naam officieel wel mogen gebruiken. Er is in België namelijk een keten van kledingwinkels die al jaren onder deze naam ferm werken. Ik denk dan aan copyright.

  • Hilde Bogaert

    Maw het Katholieke moest ervan tussen