Kotstudente (20) die klappen kreeg op café in Leuven zoekt getuigen: “Ik wil weten wie mij een gebroken neus sloeg”

Anke was slachtoffer van geweld op de Oude Markt. Een ander meisje sloeg haar een gebroken neus.
rv Anke was slachtoffer van geweld op de Oude Markt. Een ander meisje sloeg haar een gebroken neus.
Een 20-jarige kotstudente heeft woensdagnacht slaag gekregen van een ander meisje in een café op de Oude Markt in Leuven. De studente uit Nijlen hield er een gebroken neus, blauw oog en een pijnlijke tand aan over. Ze doet een oproep naar tips en getuigen om de daderes te vinden.

De feiten deden zich voor in de nacht van woensdag op donderdag in het populaire danscafé Ambiorix. Anke, een KUL-studente Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, kreeg het er om 2.30 uur aan de stok met een ander meisje, nadat die haar jas wou meenemen. “Ik heb haar er vriendelijk op gewezen dat ze mijn jas vasthad. Als reactie hierop sloeg ze me recht in het gezicht. In het ziekenhuis hebben ze een gebroken neus vastgesteld. Ik ben nog steeds erg geshockeerd over wat er daar allemaal is gebeurd. Ik snap niet hoe je zoiets kan doen”, vertelt Anke, die in het slechtste geval nog een operatie moet ondergaan. Haar belaagster liet de jas achter en verdween. Anke doet nu een oproep naar tips en zoekt getuigen. Ze deed ook aangifte bij de politie. “Er is niet gebeld op het moment van de feiten, waardoor we niet meteen hebben kunnen zoeken naar een verdachte. We gaan nu wel onze eigen camerabeelden en die van het café bekijken om iemand te kunnen identificeren”, zegt politiewoordvoerder Nicolas Del Piero. 

Klein en blond

“Ik ben eerst in het toilet het bloed van mijn gezicht gaan vegen. Daarna heb ik buiten nog mijn verhaal gedaan aan agenten in een combi, maar het meisje was weg. Volgens mij had ze halflang blond haar en was ze klein van gestalte. Ze droeg een zwarte T-shirt of blouse met korte mouwen. Ik hoop dat we ze vinden, zodat ze beseft wat voor leed ze heeft aangericht. Ik wil vermijden dat er in de toekomst nog slachtoffers vallen. De mensen die mij hebben geholpen die nacht wil ik alvast heel erg bedanken”, zegt Anke. 

Lessen gemist

Haar moeder Sandra is er het hart van in. “Momenteel heeft de zoektocht nog niet veel opgeleverd. Er hebben ons al mensen gecontacteerd met foto’s van een mogelijke dader. Zelf herinnert mijn dochter zich niet meer hoe de andere eruitzag. Wel een vriendin die bij haar was. De foto’s hebben we doorgespeeld aan de politie. Je leest wel eens over vechtpartijen, maar als je het zelf meemaakt is het toch wel schrikken. Het is het begin van het schooljaar en Anke heeft daardoor nu enkele lessen gemist. Het heeft een hele impact”, zegt een bezorgde Sandra.

Maatregelen

Twee weken geleden maakten de stad Leuven en de politie nog kenbaar dat ze de strijd tegen overlast, geweld en criminaliteit in het uitgaansmilieu willen aanbinden. De meest opvallende stok achter de deur is het opleggen van een plaatsverbod. Die zou wel enkel gelden voor mensen die al zwaarwichtige feiten op hun kerfstok hebben of te dikwijls in beeld komen bij problemen op de Oude Markt. Amokmakers riskeren nog andere maatregelen. Mensen die alcohol op straat nuttigen na middernacht, nachtlawaai veroorzaken, vandalisme plegen, wildplassen of de bevelen van de politie negeren, kunnen ook een GAS-boete tot 350 euro krijgen. Wie een opgelegd plaatsverbod negeert en toch op de Oude Markt verschijnt, vliegt de cel in.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Desmet

  Veel te licht de straffen voor dergelijke ! Spoedig herstel meisje !

 • Herman Van den Bosch

  Leuven is een leuke gezellige studentenstad, enkel in de late uren loopt het uit de hand. Moest de politie zich meer manifesteren in het Leuvense treinstation en gerichte controles uitvoeren zou dat al heel veel crapuul weghouden.

 • sabrina christyn

  Eerst willen stelen en dan nog geweld gebruiken ook, ik hoop dat wanneer men zulk uitschot te pakken krijgt deze niet enkel sancties en een boete krijgt maar ook van de hogeschool of universiteit word gegooid indien ze studeert want zo'n crapuul hoort daar niet thuis!

 • Linda Dolce

  Hoe erg, dat meisje wil haar jas stelen en krijgt dan nog is slaag ook. Hopelijk vinden ze die vlug. Veel sterkte aan de studente.

 • Kurt Boes

  Poging tot diefstal met geweld, mooi is dat