Koppel overmeestert gewapende inbreker

DIEF PROBEERDE VOORDIEN IN EEN ANDER HUIS IN TE BREKEN

De inbreker brak binnen in twee huizen in de Ierse Predikherenstraat.
Vertommen De inbreker brak binnen in twee huizen in de Ierse Predikherenstraat.
Een jong koppeltje uit de Ierse Predikherenstraat had hun zondagochtend wel anders voorgesteld. Toen ze wilden gaan zwemmen, kregen ze het aan de stok met een gewapende inbreker. "Hij wilde geld, maar de 40 euro die ik hem gaf, was niet voldoende. Toen we naar de bank gingen om extra geld te halen, kon mijn vriend de man overmeesteren", vertelt de vriendin.

Zondagochtend, iets voor 7 uur. Een 36-jarige Leuvenaar dringt binnen in een huis in de Ierse Predikherenstraat. De man wordt eerst opgemerkt in de slaapkamer van een koppel. Zij denken dat hun zoon bij hun in de kamer staat en roepen dan ook diens naam. De indringer schrikt en vlucht naar buiten. Enkele huizen verder breekt de man opnieuw in. Op dat moment, zo rond 7 uur, is een jong koppel al wakker. De studenten willen gaan zwemmen en zijn daar vroeg voor opgestaan. Dat was echter buiten de inbreker in kwestie gerekend. "Plots stond die man bij ons in de kamer. Hij had met een schroevendraaier de voordeur weten te openen en had een wapen op zak dat hij op ons richtte. Ik vermoed dat het een alarmpistool was. Mijn vriend en ik waren erg onder de indruk van wat er allemaal gebeurde. De man vroeg mijn geld en ik gaf hem ook al het geld wat ik op zak had. Dat was maar 40 euro en dat was niet voldoende voor de man. Ik heb hem mijn laptop aangeboden, maar dat wilde hij niet. Hij wilde bankkaarten of cash geld. Dus gingen wij met hem naar een bank om geld af te halen.

Heldendaad

We waren nog niet eens goed onderweg naar de bank toen mijn vriend de inbreker zijn pols vastnam. Mijn vriend en de inbreker probeerden allebei om het wapen in handen te krijgen. Ondertussen liep ik naar buiten en riep ik om hulp. Mijn vriend was nog altijd met die man aan het vechten op mijn kamer. Ik ben dan op de inbreker gaan zitten om hem zo te kunnen bedwingen. Dan kwamen er vier buren helpen. Zij hielden de inbreker in bedwang tot de politie eraan kwam", vertelt de studente. Zij is in de wolken met haar vriendje. "Dat was zo dapper van hem. Hij is mijn held en kan nog maar moeilijk iets verkeerd doen", lacht de studente. De inbreker was volgens haar trouwens redelijk beschonken op het moment van de feiten. "De verdachte, een 36-jarige Leuvenaar, werd voor de onderzoeksrechter geleid op verdenking van diefstal, braak met geweld en poging tot diefstal. Hij ontkent zijn betrokkenheid bij de eerste feiten maar bekent de feiten in het kot. De dertiger werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst", klinkt het bij het Leuvense parket.