Koning Boudewijnstichting houdt uitverkoop bij lederwinkel Delsart (en mag opbrengsten houden)

Uitverkoop bij Delsart in Leuven.
Vertommen Uitverkoop bij Delsart in Leuven.
Het gerenommeerde Huis Delsart is een icoon in Leuven en de ruime regio. Voor handtassen en andere lederwaren moest je in de Bondgenotenlaan zijn. Aan die rijke geschiedenis komt nu definitief een eind. 

Door het recente overlijden van drijvende kracht en bezielster Martine Delsart wordt de zaak Huis Delsart nu stopgezet. De uitbating startte met een leerlooierij in 1840 in de Brusselsestraat. Sinds het begin van de twintigste eeuw is de winkel in de Bondgenotenlaan gevestigd. De handel in lederwaren bleef bijna 200 jaar in familiehanden.

Uitverkoop bij Delsart in Leuven.
Vertommen Uitverkoop bij Delsart in Leuven.

Gezien Martine Delsart geen erfgenamen heeft, werd de Koning Boudewijnstichting aangesteld als algemeen legataris. De stichting krijgt met andere woorden de erfenis van Delsart. Van 2 tot en met 19 mei houdt de organisatie dagelijks van 10 tot 19 uur, ook op zondag, een uitverkoop. Er staan kortingen gepland van 30 tot 50 procent. Een geldige cadeaubon kan nog worden gebruikt. Lopende bestellingen en herstellingen worden verder afgehandeld.

Uitverkoop bij Delsart in Leuven.
Vertommen Uitverkoop bij Delsart in Leuven.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.