Komt hier het nieuwe OHL-café?

THAISE INVESTEERDER HEEFT ZINNEN GEZET OP PAND OP OUDE MARKT

De Thaise investeerder en het bestuur van OHL hebben onder meer hun zinnen gezet op het pand van de voormalige Rodins (rode stippellijn) op de Oude Markt.
Foto Google Streetview De Thaise investeerder en het bestuur van OHL hebben onder meer hun zinnen gezet op het pand van de voormalige Rodins (rode stippellijn) op de Oude Markt.
Het bestuur van OHL is samen met de Thaise investeerder van de King Power groep op zoek naar een pand in Leuven dat als fancafé zal dienen voor OHL en Leicester. Ze lieten onder andere hun oog vallen op een pand op de Oude Markt, meer bepaald dat van de vroegere Rodins en - heel even - Club Twenty Seven.

De geruchtenmolen draaide even op volle toeren in de Leuvense horeca. Voetbalclub OHL zou samen met de Thaise investeerder op zoek zijn naar een pand om in te richten als fancafé voor zowel de Leuvense club als het Engelse Leicester. Onder andere het pand op de Oude Markt waar vroeger de Rodins was (en daarna even Club Twenty Seven, red.) zou tot de mogelijkheden behoren.

Meer inzetten op merchandising

"Het klopt inderdaad dat we samen met de Thaise investeerder op zoek zijn in het Leuvense naar een pand om in te richten als fancafé voor OHL en Leicester. We hebben wel een fancafé aan het stadion van OHL, maar dat is enkel open tijdens de wedstrijden en ligt buiten het centrum. Door een fancafé in het centrum van Leuven in te richten, kunnen we onze aanwezigheid en zichtbaarheid vergroten en nog meer inzetten op merchandising", aldus OHL-voorzitter Chris Vandebroeck.

Heel wat renovatiewerk

De voorzitter beaamt dat ze hun oog lieten vallen op het pand op de Oude Markt. "Het is op onze zoektocht inderdaad ter sprake gekomen en we zijn er ook gaan kijken. Maar of het dat pand uiteindelijk zal worden, is maar de vraag. Er is namelijk heel wat renovatiewerk. Maar het zou nu veel te voorbarig zijn om daar nog verder op in te gaan. We zitten echt nog maar in de beginfase", besluit Vandebroeck verder.


Over de timing en het budget dat voor het fancafé zal worden vrijgemaakt, kan de voorzitter nog niet veel prijsgeven.