Klimaatevent op Blauwputplein met optredens en foodtrucks

De studenten organiseerden eerder ook al een zitstaking op het Ladeuzeplein in Leuven voor een beter klimaatbeleid.
Vertommen De studenten organiseerden eerder ook al een zitstaking op het Ladeuzeplein in Leuven voor een beter klimaatbeleid.
KlimaLeuven en Students for Climate organiseren op vraag van Youth for Climate een klimaatevent op 15 maart. Dat vindt plaats op het Blauwputplein in Kessel-Lo, voorafgaand aan het vertrek naar Brussel voor de ‘Global Strike’. “We zouden graag een soort van ‘festivalsfeer’ creëren op het Blauwputplein met behulp van foodtrucks en optredens”, klinkt het.

KlimaLeuven en Students for Climate Leuven hebben na de klimaatmars van 7 februari niet stilgezeten. Op dit moment zijn de organisaties bezig met enkele evenementen waarvan de ‘Global Strike’ op 15 maart de eerste is na de oproep van Greta Thunberg tot een wereldwijde klimaatstaking. 

“Die ‘Global Strike’ wordt in België ondersteund en georganiseerd door verschillende organisaties waarvan wij er twee zijn”, zeggen Raphaëlle de Coen van KlimaLeuven en Aaron Van Poecke van Students for Climate. “Er is ons door Youth for Climate gevraagd om in Leuven een plaatselijk evenement te organiseren. Dat zal op 15 maart op het Blauwputplein in Kessel-lo plaatsvinden tussen 11 en 13 uur. We zouden graag een soort van ‘festivalsfeer’ creëren op het Blauwputplein. Dit doen we met behulp van foodtrucks, optredens en allerlei soorten ‘acts’. Daarna zullen we samen naar het station trekken en de trein richting Brussel nemen om daar betogers uit andere steden te vervoegen in één groot klimaatprotest.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc De Vos

    Foodtrucks zonder vlees dan ?