Kledingwinkel Bellini zet dief te kijk op Facebook

POLITIE RAADT ACTIE AF EN WAARSCHUWT VOOR INBREUK OP PRIVACY

Kledingwinkel Bellini in de Mechelsestraat.
KAR Kledingwinkel Bellini in de Mechelsestraat.
Kledingwinkel Bellini in de Mechelsestraat heeft afgelopen weekend een jassendief over de vloer gekregen. Een oudere man ging er met twee dure Armani-vesten vandoor. De eigenares zette de beelden op Facebook. Die werden 500 keer gedeeld, maar er kwam nog geen enkele tip binnen. De politie raadt wel nog altijd af het heft in eigen handen te nemen.

Op de camerabeelden is te zien hoe de oudere man met pet zaterdag omstreeks 11.20 uur de winkel met dameskleding binnenkomt. Hij gaat meteen naar de achterkant van de winkel waar ook de beveiligingscamera hangt. Hij snuistert in de rekken terwijl hij meermaals achterom kijkt. Als er niemand kijkt, hangt hij onder zijn jas op zijn schouder de twee Armani-vesten. Eigenares Karen die thuis op de bewakingsbeelden de man in de mot kreeg, belde het verdachte gedrag nog door naar haar personeel in de winkel. Maar toen ze een van haar verkoopsters kon bereiken, was de vogel al gaan vliegen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wrang gevoel

"Ze belde me en vertelde dat ze dacht dat de man aan het stelen was", zegt de verkoopster die zaterdagdienst had. "Ik dacht eerst dat hij nog bij de andere mensen in de winkel hoorde. Het zag er zo'n lieve opa uit dus mijn frank viel niet meteen. Hij liep richting de Grote Markt. Ik heb hem nog proberen in te halen, maar het was al te laat. Echt stom, want het is onder onze neus gebeurd en we hebben het niet gezien. De twee vesten samen zijn toch zo'n 1.140 euro waard. Toen ik de beelden zag, herkende ik hem wel. Hij was hier al enkele weken al eerder geweest om eens te verkennen. Toen droeg hij geen pet", vertelt de verkoopster. "Het is geen fijn gevoel, want ik werk hier maar af en toe maar hij deed het echt wel behendig", zegt de verkoopster met een wrang gevoel. De politie kon nog enkel ter plaatse komen om vaststellingen te doen.


Eigenares Karen plaatste de beelden zelf op de Facebookpagina van de winkel. Het bericht werd al 500 keer gedeeld maar er is tot nog toe geen spoor van de dader. "Die doet waarschijnlijk zijn toer in verschillende steden. We gaan die man waarschijnlijk niet meteen terug in de buurt zien", vertelt een andere verkoopster.

Privacywetgeving

De politie raadt nog altijd af om het heft in eigen handen te nemen en de beelden online te plaatsen. "Het is een inbreuk op de privacywetgeving. Zelfs al is die man niet herkenbaar. Voor vrienden of familie kan hij wel herkenbaar zijn. Wij raden die manier van werken af en vragen dat de slachtoffers de beelden aan de politie bezorgen", aldus Stephanie Gille van de Leuvense politie.


Het zou gaan om een grote oudere blanke man met grijzig haar, een beige pet en roze polo. Wie iets meer weet, kan zich altijd melden bij de politiediensten.

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de verdachte de winkel binnenwandelt. Hij heeft dan al een jas over de schouder om zijn buit onder te verstoppen.
Repro KAR Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de verdachte de winkel binnenwandelt. Hij heeft dan al een jas over de schouder om zijn buit onder te verstoppen.