Karin Brouwers (CD&V) lanceert compromis over namen van afritten

De gemeente Herent liet al weten dat ze het niet zien zitten om afrit Herent op de E314 in de toekomst om te dopen tot ‘Leuven Noordwest’. Dat laatste is een voorstel van de Leuvense Bewonersparticipatie. Karin Brouwers (CD&V) stelt nu voor om ‘Leuven Noordwest (Herent/Winksele-dorp’ te gebruiken als nieuwe naam.
Karin Brouwers (CD&V) hoopt dat er snel duidelijkheid komt over de toekomstige namen van de afritten op de E40 en E314.
Vertommen Karin Brouwers (CD&V) hoopt dat er snel duidelijkheid komt over de toekomstige namen van de afritten op de E40 en E314.

Een minder verwarrende benamingen van de afritten op de E314 en de E40 ter hoogte van Leuven…dat is het doel van de Leuvense Bewonersparticipatie. De verenigde actiecomités willen voorkomen dat bestuurders die niet bekend zijn met Leuven steevast kiezen voor de afrit ‘Leuven’ terwijl de afrit ‘Herent’ of ‘Kessel-Lo’ mogelijk een betere keuze is om op hun bestemming te geraken. Zowel het Agentschap Wegen en Verkeer als de stad Leuven staan open voor een dialoog over het voorstel maar het Herentse gemeentebestuur ziet het voorstel minder zitten. De afrit ‘Herent’ zou immers ‘Leuven Noordwest’ worden, zonder vermelding van Herent.

Buurgemeenten

Vlaams parlementslid en Leuvens gemeenteraadslid Karin Brouwers (CD&V) pleitte in het verleden al voor de toevoeging van de benamingen ‘Leuven Noord’ en ‘Leuven Zuid’ op de borden. Ze steunt dan ook het voorstel van Leuvense Bewonersparticipatie maar begrijpt ook de houding van de gemeente Herent. Daarom lanceert Brouwers nu een compromis. “Ik vind dat de deelgemeenten en de buurgemeenten apart moeten vermeld moeten blijven op de borden. De nieuwe benamingen zullen de bestuurders helpen om de juiste afrit te kiezen. Leuven Noord (Kessel-Lo / Wilsele-Putkapel) is een voorbeeld maar ook Leuven Noordwest (Herent / Wilsele-Dorp). Leuven Oost (Haasrode en Korbeek-Lo) zou bijvoorbeeld ook meer duidelijkheid brengen. Ik hoop dat de stad Leuven en AWV zich hier snel over zullen buigen”, zegt Karin Brouwers.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dennis Andersen

    Eerlijk gezegd, als bewoner van de buurt zou ik niet weten wat men met Leuven Noordwest bedoelt. Welke verwarring moet dat zijn voor vreemden? En krijgt iedereen dan een kompas mee? Waarom moet Herent of Winksele trouwens een nieuwe naam hebben? Dat Leuven er dan gewoon hun nazm laat bijzetten! Moet men daarvoor in de politiek zitten om zo een voorstel te doen?

  • Jos Dupont

    Elke uitrit heeft een nummer !! Het moet en zal veel geld kosten en dat allemaal voor totaal niets !!

  • Luc Soetaerts

    Bezigheidstherapie. Mensen die Leuven kennen, gebruiken de juiste afrit. Zij die Leuven niet kennen gebruiken hun gps. Maar daar zit net het probleem. Vele gps-gebruikers vergeten hun gps te updaten naar recente kaarten. Ook het reeds twee jaar ingevoerde circulatieplan zit nog steeds niet verwerkt in de gps. Maak daar werk van. Een naamsverandering brengt heen zoden aan de dijk.