Jorrit Ferket (19) draait film over pesten

De eerste draaidag vond plaats aan het station van Heverlee. "De sfeer op de set is uitstekend. De meeste mensen kenden elkaar nog maar pas, maar het lijkt of ze al jaren beste vrienden zijn", zegt Jorrit Ferket.
Foto Vertommen De eerste draaidag vond plaats aan het station van Heverlee. "De sfeer op de set is uitstekend. De meeste mensen kenden elkaar nog maar pas, maar het lijkt of ze al jaren beste vrienden zijn", zegt Jorrit Ferket.
Jorrit Ferket (19), student multimedia en Leuvenaar, draait momenteel een speelfilm over pesten. Die speelt zich vooral in de studentenstad zelf af. "Ik wil jongeren ervan bewust maken dat pestgedrag absoluut niet kan", aldus Jorrit.

Jorrit studeert multimedia in het tweedekansonderwijs in Leuven. Zelf is Jorrit meer dan 10 jaar lang het slachtoffer geweest van extreme pesterijen. Gelukkig kon hij die traumatische ervaringen volledig verwerken. Meer zelfs, Jorrit kreeg zijn leven weer op de rails en wil nu komaf maken met het verleden door een film te draaien over pesten. Ondertussen is de productie voor de film met als titel 'Alleen' van start gegaan. Afgelopen weekend was de eerste draaidag aan het station van Heverlee. "Meteen een gigantisch succes", vertelt Jorrit enthousiast. "De sfeer op de set was uitstekend. De filmopnames gaan in totaal ongeveer een half jaar in beslag nemen. De meeste mensen in het team kenden elkaar nog maar een paar uur, maar het leek alsof zij al jaren de beste vrienden zijn."

Moeilijke jeugdjaren

Over de film zelf wil Jorrit nog het volgende kwijt: "In het verhaal willen we de kijker duidelijk maken wat pesten nu echt is, welke impact dit heeft op het dagelijkse leven van jongeren en hoe men uit die put kan geraken. Ikzelf ben daar het beste voorbeeld van. Ondanks mijn moeilijke jeugdjaren heb ik de moed nooit helemaal laten zakken. Ik ben fier op wie ik ben en wat ik doe."


Jorrit is trouwens nog op zoek naar sponsors want momenteel wordt 'Alleen' gedraaid zonder budget. "We zijn dan ook dringend op zoek naar sponsoring van instanties, bedrijven, lokale handelaars, ... zodat wij uit de kosten kunnen raken en de film professioneel kunnen afwerken", besluit Jorrit die droomt van enkele vertoningen in bioscopen. Hij wil ook op scholen langsgaan met zijn film. Meer info: https://www.facebook.com/FilmAlleen. Binnenkort is er ook een website online: http://www.jorritferket.be/films/alleen/. (BMK)