Jongeren vallen feestvierder aan

Illustratie PZ Leuven
Vertommen Illustratie PZ Leuven
Een 26-jarige man uit Leuven is woensdagochtend gewond geraakt na een nachtje stappen. Hij werd aangevallen en is daardoor een week werkombekwaam. De daders maakten geen buit.

In de Mechelsestraat werd de man aangesproken door enkele jongeren. Eén van hen vroeg of hij geld had. Toen hij negatief antwoordde en verder wilde, werd hij tegen de grond geduwd en kreeg hij wat klappen en stampen. Het slachtoffer hield aan deze agressie verschillende blauwe plekken, builen en een bebloed aangezicht over. 

Hij werd overgebracht naar het UZ Gasthuisberg waar enkele hechtingen werden aangebracht. Hij is een week werkonbekwaam. Het slachtoffer werd niet bestolen. 

Kort na de feiten werden door de patrouilles vier jonge mannen uit het Leuvense opgepakt, die mogelijk bij de feiten betrokken zijn. Een vijfde verdachte kon al lopend ontsnappen. Verder onderzoek, op basis van camerabeelden in de buurt van de feiten, moet uitwijzen of deze minderjarige jongeren effectief bij de feiten betrokken waren.

Het voorbije weekend werden ook al twee twintigers, die na een avondje stappen alleen naar huis terugkeerden, door een groepje jongeren bedreigd en belandde één van hen met lichte verwondingen in het ziekenhuis. Eén van die aanvallen vond ook plaats in de Mechelsestraat. Of de feiten verband houden met mekaar moet blijken uit het verder onderzoek.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.