Jong CD&V wil meer bussen na middernacht

Met de actie wilden de Leuvense CD&V-jongeren het probleem aankaarten dat er van maandag tot donderdag weinig bussen beschikbaar zijn na middernacht.
Foto Vertommen Met de actie wilden de Leuvense CD&V-jongeren het probleem aankaarten dat er van maandag tot donderdag weinig bussen beschikbaar zijn na middernacht.
De jongeren van Jong CD&V Leuven hebben een ludieke actie georganiseerd in de nacht van 3 op 4 augustus. Na een avondje in de bioscoop besloten de jongeren om in verschillende groepen naar de deelgemeenten van Leuven te trekken. Voor enkelen onder hen werd dat een tocht met de spreekwoordelijke 'benenwagen'.

"Zij die naar Kessel-Lo en Heverlee wilden afzakken, moesten het helaas te voet doen want na afloop van de film waren de laatste bussen al vertrokken", zegt Thijs Craane, voorzitter van Jong CD&V Leuven. "Ook Terbank en de Spaanse Kroon bereiken was geen optie meer. Wilsele-Putkapel was de enige deelgemeente die nog bereikt kon worden met een busverbinding vanuit het centrum. Mits een kleine wandeling kon men zo ook Wilsele-Dorp en Wijgmaal bereiken met dezelfde lijn. Met de actie wilden de Leuvense CD&V-jongeren het probleem aankaarten dat er van maandag tot donderdag weinig bussen beschikbaar zijn na middernacht. "Een fijne avond moet vaak te snel afgebroken door het beperkte aanbod", aldus Thijs Craane. "Voor klokslag middernacht moeten de inwoners van onze deelgemeenten al de laatste bus nemen want het alternatief is een taxirit met een stevig een prijskaartje. De fiets is uiteraard ook een optie, tenminste als het niet te koud is of als het niet regent. Jong CD&V wil daarom nog meer inzetten op veilig vervoer naar huis voor de Leuvenaren uit de deelgemeenten. Openbaar vervoer speelt daarin uiteraard ook een rol en dat hebben we in een brief naar De Lijn ook laten weten." (BMK)