Jeroom (42) geloot als jurylid voor Leuvens assisenproces dat draait rond vermoorde kapster

Jeroom Snelders (42) vandaag in de assisenzaal van Leuven.
Photo News Jeroom Snelders (42) vandaag in de assisenzaal van Leuven.
Jeroom Snelders (42) uit het Vlaams-Brabantse Lubbeek, bekend als jurylid in De Slimste Mens ter Wereld, is woensdagmiddag uitgeloot als jurylid voor een assisenproces in Leuven. Het proces start maandag. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ben Wertoy (27) wordt ervan beschuldigd zijn vroegere buurmeisje Julie Quintens (24) met voorbedachten rade om het leven te hebben gebracht in Tienen. Er worden 58 getuigen opgeroepen voor het proces dat een week in beslag zal nemen.

Julie Quintens werd op 27 april 2018 dood aangetroffen in haar woning in Tienen. Het lichaam van de jonge vrouw werd ontdekt door haar vader. Hij was gealarmeerd door de uitbater van het kapsalon waar zijn dochter werkte. Zij was die dag niet komen opdagen. Het was meteen duidelijk dat Quintens door geweld om het leven was gekomen.

Opwelling

Acht dagen na de feiten werd Ben Wertoy opgepakt. Hij bekende dat hij de jonge vrouw gewurgd had en werd aangehouden voor doodslag. De beklaagde kende zijn slachtoffer. Zij groeiden samen op in Boutersem, een landelijke gemeente in Vlaams-Brabant. De ouders woonden in dezelfde straat. Wertoy gaf tijdens zijn verhoor geen motief voor zijn daad. Hij stelde dat hij “in een opwelling” gehandeld had. De man liet af en toe zijn haar knippen door Quintens.

Tijdens de behandeling voor de raadkamer vroeg het Openbaar Ministerie om de beschuldiging van doodslag om te zetten in moord. De raadkamer stemde daarmee in. Wertoy wordt ervan beschuldigd zijn vroeger buurmeisje opzettelijk en met voorbedachten rade te hebben gedood.

De beschuldigde, die sinds mei 2018 opgesloten zit in de hulpgevangenis in Leuven, verscheen aangehouden. Het proces voor het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven start op maandag 3 februari. Jeroom is een van de twaalf gezworenen die mee zal oordelen over de schuld of onschuld van Wertoy. Naast hem zetelen er nog vijf mannen en zes vrouwen in de jury.