Jaar cel voor aanranding met geweld

De correctionele rechtbank Leuven: de beklaagde stuurde zijn kat.
KAR De correctionele rechtbank Leuven: de beklaagde stuurde zijn kat.

Een man is veroordeeld tot een jaar cel voor aanranding met geweld van een vrouw op een appartement in Leuven. Twee andere aanwezigen die wilden tussenkomen, werden bedreigd met een keukenmes.

Een avondje stappen in het centrum van Leuven eindigde op 9 september 2018 op een appartement. Bahir I. ging tijdens de afterparty een vrouw te lijf met gebruik van geweld. Een andere man en vrouw die eveneens mee afgezakt waren, zagen de aanranding voor hun ogen gebeuren. Zij wilden ingrijpen maar moesten terugdeinzen toen I. hen bedreigde met een keukenmes.

De beklaagde had volgens het parket het mes ook gebruikt bij de eerste handtastelijkheden. Die verzwarende omstandigheid werd volgens de rechtbank onvoldoende aangetoond. Bahir I. staat ondanks zijn jonge leeftijd al bekend als een veelpleger. Hij kreeg een effectieve gevangenisstraf van een jaar. HIj werd voor vijf jaar ontzet uit zijn rechten. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Walter Borgers

    Niet te geloven, een veelpleger die dan ook nog zijn kat stuurt, zou de maximum straf moeten krijgen, én omdat hij 5 jaar uit de burger rechten is gezet heeft hij geen recht meer op uitkering, wat daar mee gedaan??