Internationaal bibliobussenfestival BUZZ palmt Ladeuzeplein in

Deze zeepkist staat alvast klaar
EDLL Deze zeepkist staat alvast klaar
Het Ladeuzeplein in Leuven stond zaterdag volledig in het teken van het BUZZ festival. Doet het een belletje rinkelen? Elf bibliobussen uit België en Nederland, taart in drie verdiepingen, 450 cupcakes, 30 verjaardagskaarsen, een zeepkistenrace en een pak workshops en boeken. Dat is het BUZZ Festival. Meer dan 1000 bezoekers zakten af naar het Ladeuzeplein. 

Het is feest in de bib van Leuven. Dit jaar blaast de bibliobus 30 kaarsjes uit. Om het belang van de bibliobus te onderstrepen, organiseert de bibliotheek een festival. Het BUZZ Festival is een unicum in Vlaanderen en krijgt meteen een internationaal kantje door de samenwerking met de bibliotheek van Middelburg in Zeeland. 

Binnenkijken in een bibliobus
EDLL Binnenkijken in een bibliobus

De bibliobus is en blijft belangrijk voor de stadsbibliotheek. “Met de bus brengen we de services van een moderne bibliotheek tot aan de voordeur van de mensen. De bus houdt halt aan bewust gekozen plaatsen zoals schoolbuurten en aandachtswijken", zegt Dieter Deplancke, afdelingshoofd de Bib Leuven. “Het festival is uniek in België. Nooit eerder kwamen zoveel bibliobussen samen om het belang van de bus en de hele werking errond zo voor het voetlicht te plaatsen”, aldus Dieter. 

Zeepkistenrace

Op het Ladeuzeplein vond je zaterdag maar liefst elf bibliobussen uit binnen-en buitenland. Ook de allereerste Leuvense bibliobus, nu de energiebus, deed mee. Een stunt- en vliegwerk van Cirkus in Beweging gaf de plechtige openingsceremonie van het festival. Heel wat kinderen en hun familie genoten van circusworkshops en zoektochten doorheen de bussen. Vijf teams streden in de zeepkistenrace voor de eer en het prijzenpakket. Team Senna won de prijs voor snelheidsduivel en team Boekenraptorrace won de prijs voor origineelste zeepkist.

Het BUZZ festival op het Ladeuzeplein
EDLL Het BUZZ festival op het Ladeuzeplein
De Bibliobus van Leuven
EDLL De Bibliobus van LeuvenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.