Inleefactie vakbonden: wat betekent werken tot 67 echt?

Vakbonden ACV, ABVV en ACLVB lieten voorbijgangers dinsdag zelf beleven hoe het is om 67 jaar oud te zijn in het kader van het pensioendebat. Op het Martelarenplein kregen toevallige passanten een ‘ouderdomspak’ aangemeten dat de fysieke ongemakken van oudere leeftijd simuleert. Ook indrukwekkend: met een ‘aging app’ konden de mensen ontdekken hoe zij er op hun 67ste zullen uitzien.
De Inleefactie van de vakbonden aan het station in Leuven.
Vertommen De Inleefactie van de vakbonden aan het station in Leuven.

Werken tot 67 jaar…het is al een hele tijd voorwerp van discussie, niet in het minst bij de vakbonden. Om het debat meer concreet te maken voor mensen die nog lang niet aan hun pensioen toe zijn, organiseerden vakbonden ACV, ABVV en ACLVB gisteren een inleefactie op het Martelarenplein in Leuven. De vakbonden zijn uiteraard tevreden dat het pensioen met punten ondertussen van de tafel is geveegd maar ze vrezen dat de regering nog andere onrechtvaardige en onaanvaardbare plannen heeft met uw welverdiend pensioen. Via een inleefactie met onder meer een ouderdomspak en een ‘aging app’ lieten ze toevallige voorbijgangers gisteren ervaren hoe het is om op je 67ste nog steeds aan de slag te zijn

Armoede

“Met behulp van een professioneel ouderdomssimulatiepak dat fysieke ongemakken simuleert die gepaard gaan met een oudere leeftijd konden geïnteresseerde voorbijgangers ontdekken hoe (on)haalbaar het is om tot hun 67ste te werken. Kunnen zij de typische activiteiten van een bouwvakker, verpleegster, kantoorbediende, kleuterjuf of winkelbediende nog uitvoeren? Op die vraag kregen de mensen een antwoord. In een photo booth konden ze dan weer met een aging app ontdekken hoe zij er zelf op hun 67ste zullen uitzien. Wij blijven erbij dat iedereen recht heeft op een waardig pensioen op een redelijke leeftijd. Voor ons is dat 65 jaar. We blijven ook pleiten voor een hoger minimumpensioen zodat gepensioneerden niet in armoede terecht komen na hun professionele carrière”, aldus de vakbondsafgevaardigden van ACV, ABVV en ACLVB.

De vakbonden blijven erbij dat 65 jaar een goede leeftijd is om met pensioen te gaan.
Vertommen De vakbonden blijven erbij dat 65 jaar een goede leeftijd is om met pensioen te gaan.
De vakbonden vrezen dat er nog meer maatregelen op komst zijn vanuit de regering.
Vertommen De vakbonden vrezen dat er nog meer maatregelen op komst zijn vanuit de regering.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.