Het KU Leuven Cheer Team pakt goud op Belgisch kampioenschap

Het KU Leuven Cheer Team pakt goud op het Belgisch kampioenschap in Heist-op-den-Berg
Vertommen Het KU Leuven Cheer Team pakt goud op het Belgisch kampioenschap in Heist-op-den-Berg
Op het Belgisch kampioenschap cheerleaden in Heist-op-den-Berg heeft het KUL Cheer Team voor het tweede jaar op rij de Belgische titel veroverd. 

“Vorig jaar waren we ook al Belgisch kampioen. Dit jaar hebben we, om onze titel te kunnen behouden, het niveau nog wat verhoogd en hebben we dus moeilijkere stunts in de routine gestoken”, zegt Jente Merens uit Willebringen, studente vroedkunde in Leuven. Zij staat op de base en gooit en vangt haar ploeggenotes tijdens het uitvoeren van figuren. “Aangezien er bij onze figuren steeds enkele meisjes door de lucht vliegen, is het belangrijk dat iedereen altijd aanwezig is. Onze grootste concurrent op dat BK was All-star Cheer Fire Xplosion. We wonnen met slechts een verschil van 1.3 punten. Onze routine was cleaner en strakker dan die van hun. Onze tegenstanders hebben ook wat van hun stunts laten vallen.”

Het KUL Cheer Team bestaat uit 24 gemotiveerde meisjes en twee coaches.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.