Exclusief voor abonnees

Het conflict tussen fietsers en voetgangers wordt pijnlijk duidelijk in fietsstraat Parijsstraat. “We zeggen niet per definitie nee tegen winkel-wandelstraat”, zegt schepen Dessers

DEEL 3 FIETSDOSSIER

In de Parijsstraat in Leuven komen fietsers en voetgangers alsmaar meer in conflict met elkaar.
vertommen In de Parijsstraat in Leuven komen fietsers en voetgangers alsmaar meer in conflict met elkaar.
Sinds de invoering van het circulatieplan is het aantal fietsers met 44 % gestegen in het centrum van Leuven. Onder meer in de Parijsstraat –een fietsstraat- leidt dat tot verkeersconflicten die de handelaars en de voetgangers alsmaar vaker aanklagen. Ook het stadsbestuur beseft dat de snelle toename van het aantal fietsers tot problemen leidt op sommige locaties. “In de Parijsstraat zeggen we niet per definitie nee tegen een winkel-wandelstraat”, aldus schepen Dessers (Groen).

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Soetaerts

    Correctie. Het deel van de Parijsstraat dat op de foto staat is GEEN fietsstraat maar een voetgangerszone. De bestuurders (dus ook de fietsers) die er mogen in rijden, moeten stapvoets rijden; ze moeten de doorgang vrij laten voor de voetgangers en zo nodig stoppen. Ze mogen de voetgangers niet in gevaar brengen en niet hinderen. In deze zone’s moeten de fietsers van hun fiets afstappen wanneer de dichtheid van het voetgangersverkeer hun doorgang bemoeilijkt.

  • Marie Vandam

    Lees is das net als vele straten een winkel WANDEL straat geen fiets straat!! Dus geen rijdende fietsen daar !!! Got of!...