Heraanleg kruising Wagenweg en Brusselsestraat weer ter sprake na ongeval

Een 19-jarige vrouw uit Linter raakte donderdagmiddag even na 12 uur lichtgewond toen ze aangereden werd op de fiets op het kruispunt Wagenweg met de Brusselsestraat. De bestuurster van de wagen, een 28-jarige vrouw uit Nederland, reed in de Wagenweg. Ter hoogte van de Brusselsestraat stopte ze om enkele voetgangers over te laten. Op het moment dat ze verder reed, kwam de fietsster van links aangereden. Ze merkte dit niet op en beiden kwamen in aanrijding. De fietsster werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

"Tijd voor oplossing"

Op de kruising Wagenweg-Brusselsestraat gebeuren wel vaker soortgelijke ongevallen. Lorin Parys (N-VA) vindt het tijd voor een oplossing. "Laat ons alsjeblieft niet wachten tot er een ernstig ongeval gebeurt om in te grijpen. Sinds de aanpassing van het circulatieplan, weet iedereen die al eens een koffie heeft gedronken bij Bar Berlin dat je daar op een uur tijd een aantal bijna-ongevallen kan zien gebeuren. Vooral de hoek van de Wagenweg met de Brusselsestraat is gevaarlijk. Wij hebben al gevraagd dat dit stuk van de Brusselsestraat mee heraangelegd zou worden wanneer volgend jaar het stuk tussen de Blauwe Hoek en de Brusselsepoort wordt aangepakt. Maar het stadsbestuur wil daar niet van weten. In tussentijd willen we sneller de beloofde fietssuggestiestroken en de voorrang van rechts afgeschaft voor auto's die uit de Kruisstraat, Pelgrimstraat of Wagenweg komen."

"Nog niet aan de orde"

Schepen Dirk Robbeets (sp.a) liet begin deze maand optekenen dat de herinrichting van het deel tussen de Blauwe Hoek en de Kapucijnenvoer nog niet aan de orde is. "Het deel tussen de Blauwe Hoek en de Kapucijnenvoer wordt geïntegreerd in het hele plan van de Hertogensite. Dat is nog niet voor morgen." (ADPW)