Heftruck valt naar beneden: 52-jarige werfleider komt om het leven

Imec betreurt dramatisch arbeidsongeval

Een 52-jarige man uit het Antwerpse Grobbendonk is maandagmiddag om het leven gekomen. Bij werken aan het Leuvense imecgebouw kwam hij onder een heftruck terecht. Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Volgens getuigen stond de heftruck op een platform om de ‘cleanroom’ van het gebouw te betreden toen het fout liep. De hulpdiensten konden niets meer doen voor Guido Vissers. 
Guido Vissers (52) was aan het werk aan het imecgebouw in Leuven.
Vertommen Guido Vissers (52) was aan het werk aan het imecgebouw in Leuven.

Vissers was aan het werk voor ASK Romein uit Malle, een onderaannemer die met de werken aan imec bezig was. Bij het bedrijf reageert men aangeslagen. “We zijn allemaal in shock. Guido was een vakman, een uitermate gepassioneerde ‘vakbroeder’. Dat net hém zoiets moet overkomen, is vreselijk”, aldus Ivan Vinck, gedelegeerd bestuurder. “Er moest een staalconstructie in het pand gemonteerd worden, in de cleanroom van imec. De heftruck moest daarvoor in het gebouw gestoken worden, zo’n tien meter hoog. Waar het precies fout gelopen is, weten we niet. Maar de heftruck moet naar beneden gevallen zijn, recht op Guido. We kunnen niet vatten wat er gebeurd is.” 

Vissers was werfleider en werkte veertien jaar voor ASK Romein. “We verliezen een geweldige collega én een fantastische, gepassioneerde mens”, besluit Ivan Vinck. 

Bij het tillen van een heftruckt liep het fout.
Vertommen Bij het tillen van een heftruckt liep het fout.

Ook bij nanotechnologiebedrijf imec is men geschrokken. “Onze gedachten en diepste medeleven gaan uit naar de familie, vrienden en collega’s van het slachtoffer. Ik betreur enorm dat er een slachtoffer gevallen is. We stellen alles in het werk om de oorzaak van dit ongeval te onderzoeken”, verzekert Luc Van den hove, CEO van imec. Het bedrijf belooft om verder te communiceren als er meer duidelijkheid is over de oorzaak.  

Wetsarts ter plaatse

“Een wetsarts, het gerechtelijk labo en de dienst Toezicht op het Welzijn op het Werk onderzoeken de exacte omstandigheden van het ongeval”, zegt Sarah Callewaert van het Leuvense parket. 

De werken aan de werf werden voor onbepaalde tijd stilgelegd. 

Chiptechnologieën

In maart 2016 stelde imec haar gloednieuwe cleanroom nog voor aan het grote publiek, in aanwezigheid van minister-president Geert Bourgeois, minister van Innovatie Philippe Muyters en burgemeester Louis Tobback.Het hightech lab van meer dan 4.000 vierkante meter fungeert als onderzoeksruimte naar de toekomstige generaties chiptechnologieën. Door dit ultramoderne laboratorium kan imec verder onderzoek verrichten naar nieuwe technologieën om microchips nog krachtiger, kleiner, performanter en energiezuiniger te maken. 

Een eerder beeld van de cleanroom van imec.
Vertommen Een eerder beeld van de cleanroom van imec.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Anny Smets

    Heel veel sterkte aan familie en vrienden. Guido was iemand met het hart op de juiste plaats. We zullen je missen maatje rust in vrede.