Harry Roekeloos neemt Picasso over

EN WIL ER GEZELLIG SFEERCAFÉ VAN MAKEN MET ETEN EN LANGERE OPENINGSTIJDEN

Harry Roekeloos is de nieuwe eigenaar van café Picasso op het Ladeuzeplein.
Foto Vertommen Harry Roekeloos is de nieuwe eigenaar van café Picasso op het Ladeuzeplein.
Café Picasso op het Ladeuzeplein heeft een nieuwe cafébaas. Niemand minder dan Harry Roekeloos - die ook café Cuythoek op de Kapucijnenvoer onder zijn vleugels heeft - is de waard van dienst. Met de komst van Roekeloos is de oprichting van een wijkwerking voor handel en horeca alweer een stapje dichterbij.

Café Picasso op de hoek van het Ladeuzeplein en de L. Vanderkelenstraat is een begrip in Leuven. Al decennialang is het pand een horecazaak en dat zal ook zo blijven. Het café, dat in de jaren '30 van vorige eeuw nog door het leven ging als La Régence - of ook 't Regentschap - en nu al een hele tijd de naam Picasso draagt, is zopas begonnen aan een nieuw leven onder de vleugels van de bekende Leuvenaar Harry Roekeloos. Hij nam de zaak over en is vast van plan om er een gezellig sfeercafé van te maken.

Veel potentieel

"Ik ben al heel lang actief in de horeca en ik zat al een tijdje met het idee in mijn hoofd om in het centrum een horecazaak te beginnen", vertelt Roekeloos. "Toen de gelegenheid zich aandiende om café Picasso over te nemen, heb ik niet lang geaarzeld. De zaak is goed gelegen en biedt veel potentieel. Het is mijn bedoeling om langer open te blijven dan tot op heden het geval was in café Picasso. Eigenlijk wil ik er een gezellig sfeercafé van maken waar de klanten plezier kunnen beleven. Ik wil ook kleine gerechten serveren zoals tapas, broodjes en pasta's. Een lekkere spaghetti wil ik bijvoorbeeld aanbieden aan de democratische prijs van 8 euro."


Om café Picasso een echte doorstart te geven, is wel een opfrissing nodig, maar dat wil niet zeggen dat de zaak de deuren een tijdje sluit. "Dat is gelukkig niet nodig, maar ik ga de zaak wel opfrissen, zowel binnenin als op het terras. Er komt bijvoorbeeld een nieuwe lichtreclame en ik wil de echte Picasso-stijl integreren in het interieur. Weet je, Picasso was ooit één van de betere cafés van de stad. Die tijd wil ik laten herleven."

Wijkwerking

Hoewel Roekeloos ook nog café Cuythoek op de Kapucijnenvoer onder zijn vleugels heeft, ziet hij toch nog tijd en ruimte om zich achter een wijkwerking voor het Ladeuzeplein en het H. Hooverplein te scharen. "Café Cuythoek blijft gewoon bestaan maar het is wel de bedoeling dat we met alle zaken samen op het Ladeuzeplein de koppen meer bij elkaar steken. Samen sta je sterker. Daarom is het belangrijk dat we ook de horeca en de handelszaken op het H. Hooverplein meenemen in dat verhaal. We moeten er alles aan doen om meer leven te brengen op de pleinen, zeker nu de herinrichting van beide pleinen op de agenda staat."


Horecacoach Evert Thys van de stad Leuven ziet een wijkwerking voor beide pleinen volledig zitten. "Met de heraanleg van het H. Hooverplein en het Ladeuzeplein is het ideale moment aangebroken. Ik stel overigens vast dat er ook elders in Leuven goed wordt samengewerkt in wijkwerkingen. Vroeger had je enkel dergelijke initiatieven op de Oude Markt, het Martelarenplein en in de Muntstraat maar nu verenigen ook de andere handelaars in de stad zich. Voor het H. Hooverplein en het Ladeuzeplein zou zo'n wijkwerking vooral goed zijn om meer betrokken te geraken bij de vele evenementen die op de pleinen worden georganiseerd. Tot op heden is dat altijd een pijnpunt geweest."