Groen lanceert enquête over zone 30 in dorpskern Wijgmaal

KOS
Gemeenteraadslid Hilde Van Wichelen kijkt met veel interesse uit naar de resultaten van een enquête over de zone 30 in de dorpskern van Wijgmaal. "In de aanloop naar de geplande gespreksavond op 26 april wil Groen wel eens weten wat de inwoners ervan denken om een zone 30 in te voeren", klinkt het. Het stadsbestuur loopt voorlopig niet warm voor de wijziging.

In Leuven zelf wordt het veelbesproken circulatieplan de komende weken aan een evaluatie onderworpen, maar in de deelgemeenten blijft het voorlopig muisstil wat een nieuw circulatieplan betreft. Oppositiepartij Groen doorbreekt die stilte nu. "We kijken uit naar de evaluatie van het circulatieplan in het centrum, maar wachten ook op nieuwe circulatiemaatregelen voor de deelgemeenten. We vinden het spijtig dat het stadsbestuur daarover stil blijft", liet Lies Corneillie optekenen.

Thema op agenda

In Wijgmaal neemt Groen alvast het voortouw om het thema op de agenda te krijgen. Gemeenteraadslid Hilde Van Wichelen: "We weten dat heel wat inwoners van Wijgmaal bezorgd zijn over de mobiliteit in het dorp en over de verkeersveiligheid. Veel mensen vinden dat er te snel wordt gereden. In de aanloop naar de gespreksavond van 26 april willen we weten wat de inwoners ervan zouden denken om een zone 30 in te voeren in de dorpskern. Daarom lanceren we een enquête."


Blijft de vraag: wil Groen heel de dorpskern veranderen in een zone 30 of blijven de voorgestelde maatregelen beperkt tot een kleiner gebied? "We denken aan het gebied tussen de Wakkerzeelsebaan, de Baron Descampslaan en de Rotselaarsesteenweg vanaf de Steenakkerstraat, de vaartdijk en de Remylaan. We hopen dat zoveel mogelijk inwoners van Wijgmaal hun mening met ons delen. De resultaten van de enquête maken we bekend op de gespreksavond op 26 april."

Eerst Leuvens circulatieplan

Het Leuvense stadsbestuur is alvast niet van plan om overhaast te werk te gaan. "We gaan eerst het circulatieplan in Leuven evalueren en eventueel bijsturen. Trouwens, door de vele werkzaamheden aan de Martelarenlaan is een nieuw circulatieplan in bijvoorbeeld Kessel-Lo nu niet aan de orde", zegt schepen Dirk Robbeets (sp.a). Nog dit over de Wijgmaalse mobiliteit op korte termijn: op 25 april krijgen de Hadrianusstraat, de Pastoor Bellonstraat en de Watermolenstraat een nieuwe asfaltlaag. Nog tot 6 april zijn er ook rioleringswerken waardoor er éénrichtingsverkeer van kracht is in de Remylaan. Meer info: www.wijgmaal.be.


(BMK)