Greenpeace Leuven voert opnieuw actie en plaatst kunstwerk van fietser die valt

Leuvense Greenpeace voert actie voor een veiligere fietsomgeving
Foto rv Leuvense Greenpeace voert actie voor een veiligere fietsomgeving
Greenpeace Leuven heeft donderdagochtend opnieuw actie gevoerd voor een beter en veiliger fietsbeleid. De leden plaatsten een standbeeld van een fietser die valt tegen de bloembak op het kruispunt met de Franz Tielemanslaan aan het begin van de winkelwandelstraat.

“Door de huidige inrichting van het kruispunt moeten fietsers twee straten omrijden of afstappen en te voet verder gaan. Bijna alle fietsers rijden een stuk tegen de richting in of fietsen over het zebrapad. Hierbij riskeren ze niet enkel boetes tot 150 euro, maar ook ongevallen. Met de actie willen we aantonen dat er geen veilig en efficiënt alternatief is”, zeggen de leden van Greenpeace Leuven. Door de actie hopen ze dat Stad Leuven haar verantwoordelijk opneemt om van Leuven een veiligere fietsstad te maken. Het is de tweede keer dat Greenpeace Leuven op dit kruispunt actie voert.

Het standbeeld van de fietser die valt werd rond 13 uur door de politie weggehaald.

Politie haalde het kunstwerk rond 13 uur vanmiddag weer weg.
EDLL Politie haalde het kunstwerk rond 13 uur vanmiddag weer weg.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.